Citat:
În prealabil postat de eleonor_ro
haideti sa nu ne aprindem asa si sa privim cu mai multa intelegere la neputinteke noastre.
eu cred ca problema aceasta e foarte subtila pentru ca nu se pune in termenii: Dumnezeu poate orice. ci mai degraba asa: ce poate face Dumnezeu cu ceea ce-i ingaduie libertatea omului! (daca Dumnezeu a pus libertatea in om, nu este El cel care o va incalca)
nu e esential daca a existat sau nu alta fecioara neprihanita intre fecioarele Israelului, ci e important ca aceasta Fecioara a spus DA lui Dumnezeu cand El i-a cerut asta. (pentru ca putea sa-i spuna nu. de ce? deoarece vestirea ingerului aducea, in acelasi timp, o veste cumplita. or fi asteptand toti evreii nasterea Mantuitorului, dar o fata nemaritata care se afla insarcinata era omorata cu pietre. deci vestea ca vei naste fiu, fara de barbat, insemna pentru ea: esti gata sa te supui Mie in ciuda faptului ca ceilalti te vor dispretui, condamna, omori?)
prin urmare ce importanta are daca erau 10000 de fecioare in Israel, dar numai una gata sa accepte aceasta sarcina cu toate greutatile ei? sau crezi ca Dumnezeu putea trece peste libertatea Fecioarei Maria sau a oricui pentru a-si impune voia LUI?
|
acelasi rationament gresit apare si la tine. de unde stii tu ca acele 10 mii de fecioare i-ar fi spus TOATE nu? asta e doar o supozitie nu un argument.
Citat:
În prealabil postat de eleonor_ro
pe de alta parte eu cred ca Dumnezeu e mult mai destept (iarta-ma Doamne!) decat credem noi sau decat putem crede. El Care stie toate, stia si despre acest suflet neprihanit inainte de crearea lumii si era foarte usor pentru El sa-l faca sa se nasca exact acum, la plinirea vremii, cand era nevoie si cand toate celelalte conditii erau indeplinite. doar Dumnezeu hotaraste cand si pe cine face sa se nasca, nu noi cu mintiuta noastra.
Hristos in mijlocul nostru! 
|
implinirea vremii nu se referea la perioada cand s-a nascut Sf Maria. Uite un pasaj din profetul Daniel care iti va clarifica aspectul asta:
"Și a venit și mi-a grăit zicând: "Daniele, chiar acum am sosit ca să-ți deschid mintea.
Când tu ai început să te rogi, poruncă mi-a fost dată și eu am venit ca să-ți vestesc, căci tu ești un om iubit de Dumnezeu. Ia aminte la cuvânt și înțelege vedenia!
Șaptezeci de săptămâni sunt hotărâte pentru poporul tău și pentru cetatea ta cea sfântă
până ce fărădelegea va trece peste margini și se va pecetlui păcatul și se va ispăși nelegiuirea,până ce dreptatea cea veșnică va veni, vedenia și proorocia se vor pecetlui și se va unge Sfântul Sfinților.
Să știi și să înțelegi că de la ieșirea poruncii pentru zidirea din nou a Ierusalimului și până la Cel-Uns - Cel-Vestit - sunt șapte săptămâni și șaizeci și două de săptămâni; și din nou vor fi zidite piețele și zidul din afară, în vremuri de strâmtorare.
Iar după cele șaizeci și două de săptămâni, Cel-Uns va pieri fără să se găsească vreo vină în El, iar poporul unui domn va veni și va dărâma cetatea și templul. Și sfârșitul cetății va veni prin potopul mâniei lui Dumnezeu și până la capăt va fi război - prăpădul cel hotărât. "
Dupa cum vezi, venirea lui Mesia era plasata intr-un context clar, independent de fecioara Maria.