Subiect: Despre amvon
View Single Post
Vechi 21.06.2010, 13:14:53
zaharia_2009's Avatar
zaharia_2009 zaharia_2009 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 05.07.2009
Locație: Romania
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de coralina Vezi mesajul
Iertare frate Zaharia, imi dau seama ca ma vei face cu ou si cu otet pentru cele pe care le voi scrie insa tin sa-ti spun ca atitudinea dumitale ma nedumereste profund. Inteleg ca apreciezi calitatea in ortodoxie dar ce ne facem cu majoritatea, cu cei care oscileaza intre credinta si necredinta, cu cei care abia au pasit pe calea pocaintei desi au varste inaintate, cu cei care nu au ajuns la o masura duhovniceasca apreciabila in ochii dumitale si-ai altora care sacrifica (,) cantitatea (cei multi dornici de Hristos insa neindemnatici pe calea cea stramta) deoarece altfel "calitatea" ar avea de suferit?

Ori ai scris acestea la nervi, vizavi de argumentatia (pertinenta in opinia mea) lui Mihnea Dragomir?
Nu este rolul bisericii sa mantuiasca cat mai multi? Sau, in opinia dumitale, daca se strange un numar suficient de mare pentru formarea unui club select de mantuibili, restul pot fi trecuti cu vederea, ca tot deranjeaza slujbele si-i smintesc pe cei "fruntasi"?

Eu consider ca gresesti foarte mult. Nu ma intelegeti gresit, nu militez pentu compromisuri; insa atitudinea deschisa a bisericii fata de cei care se straduie sa mearga pe calea lui Hristos este indispensabila. Altminteri... vai si-amar de noi!

Doamne ajuta!
Deoarece ati fost politicoasa si m-ati rugat sa nu va inteleg gresit si inca pe deasupra ca nu sunteti omul compromisurilor nu am sa raspund .
Am sa va rog sa intelegi insa ca mintuirea nu este obligatorie , nici chiar biserica nu te obliga sa te mintuiesti . De asemenea este strict individuala si nu colectiva, pacatele se fac colectiv , mintuirea nu este asa !
Postarea dvs. este un amalgam curios si trebuie distilat. Totusi nu inteleg , din ce punct de vedere puneti problema mintuirii semenilor : a individului, a bisericii sau a noastra a celorlalti care gata am terminat cu mintuirea noastra, cu pacatele noastre si ne preocupa tare mult situatia celuilalt ? Nu ati fost invatata ca trebuie sa va vedeti de viata si de mintuirea voastra si pe vecinul sa-l lasati in grija lui D.zeu(atunci cind este vorba de celer duhovnicesti) ? A-l informa pe aproapele si a-l invata despre mintuire este ceva si a dori cu sirg mintuirea lui cu neglijarea vointei lui este cu totul altceva . De asememenea nu am insinuat nici macar despre cluburi de mintuiti ci despre sfinti care este cu totul altceva . Ce se intimpla, nu stiti , nu intelegeti ce sunt sfintii si ce sunt ,,elitistii" . Subiectul despre elitism , caci exista un asemenea subiect, la preoti este unul interesant, deoarece D.zeu nu are nevoie de asa ceva !
Nu v-am raspuns la intrebari , am amintit lucri esentiale , simple si fundamentale !

Last edited by zaharia_2009; 21.06.2010 at 13:19:14.
Reply With Quote