View Single Post
  #514  
Vechi 21.06.2010, 03:42:28
ALEXANDRU ANASTASIU's Avatar
ALEXANDRU ANASTASIU ALEXANDRU ANASTASIU is offline
Senior Member
 
Data înregistrării: 13.03.2010
Locație: România
Religia: Ortodox
Mesaje: 362
Implicit Medicina contemporană și vindecările ei 22

Idolatria a fost biruită de Hristos.
Dar nu prin sănătate ci prin… moarte.
Întâi a murit El, viața noastră și prin sângele Lui noi toți ne-am vindecat.
Apoi au murit mucenicii ca recunoștință față de Hristos. Sângele martirilor sămânța creștinilor. Mulți dintre ei au fost căsăpiți pentru că nu vroiau să se închine la… Asclepios zeul sănătății și al învierii din morți mincinoase.
N-au vrut să se închine la „sănătatea și învierea” demonică. Au preferat să moară pentru sănătatea și viața veșnică. Și astfel că trupurile lor răspândesc și azi după 2000 de ani miros de bună mireasmă duhovnicească.
Matei 18, „7. Vai lumii, din pricina smintelilor! Ca smintelile trebuie sa vina, dar vai omului aceluia prin care vine sminteala. 8. Iar daca mana ta sau piciorul tau te sminteste, taie-l si arunca-l de la tine, ca este bine pentru tine sa intri in viata ciung sau schiop, decat, avand amandoua mainile sau amandoua picioarele, sa fii aruncat in focul cel vesnic. 9. Si daca ochiul tau te sminteste, scoate-l si arunca-l de la tine, ca mai bine este pentru tine sa intri in viata cu un singur ochi, decat, avand amandoi ochii, sa fii aruncat in gheena focului.” 7. Vai lumii, din pricina smintelilor! Ca smintelile trebuie sa vina, dar vai omului aceluia prin care vine sminteala. 8. Iar daca mana ta sau piciorul tau te sminteste, taie-l si arunca-l de la tine, ca este bine pentru tine sa intri in viata ciung sau schiop, decat, avand amandoua mainile sau amandoua picioarele, sa fii aruncat in focul cel vesnic. 9. Si daca ochiul tau te sminteste, scoate-l si arunca-l de la tine, ca mai bine este pentru tine sa intri in viata cu un singur ochi, decat, avand amandoi ochii, sa fii aruncat in gheena focului.”
Luca 12, „23. Viata este mai mult decat hrana si trupul mai mult decat imbracamintea.”
Să vedem cum a tratat un bărbat sfânt, întocmai cu apostolii, primul împărat creștin, evlavios și puternic în credință Sfântul Constantin, care pentru duhul lui iubit de Dumnezeu a fost numit Cel Mare.
Din VIAȚA FERICITULUI ÎMPĂRAT CONSTANTIN
scrisă de Eusebiu de Cezareea.
Cartea a III-a capitolele 54-58:
54.1. Pe toate le-a înfăptuit împăratul dudndu-le la bun sfîrșit spre slava puterii Mîntuitorului. Și în vreme ce aducea necurmată cinstire lui Dumnezeu, Mîntuitorul său, Constantin dădea în vileag prin toate mij*loacele idoleasca rătăcire de credință a neamurilor. 2. Atunci - din împă*răteasca poruncă - au fost zmulse prin toate orașele porțile intrărilor în temple, care astfel au rămas cu vestibulurile lor goale. Alte temple s-au ales cu țiglele zmulse, și, ca atare, cu acoperișul distrus. în cazul altora, admirabilele bronzuri cu care înșelăciunea celor de odinioară s-a mândrit atât de îndelung, au fost expuse în văzul tuturor prin toate piețele Capita*lei. Privirea trecătorului se putea opri acum disprețuitoare dnd asupra trepiedului pithic, dnd asupra celui smintian; în hipodrom fuseseră expuse cele de la Delfi, iar la palat - muzele Heliconului.
235.-riiv xatapxfiv: «începutul», «intrarea în vigoare». - «Cinstirea» sau «tradiția» (Opnaxeia) (n. tr.)
236.Textual: «și nimic altceva să nu se săvîrșească (acolo)» (n. tr.)



3.întreg orașul purtător al numelui împăratului a fost înțesat cu daruri votive din bronz foarte frumos lucrate și adunate de prin toate provinciile, prin care - în numele zeilor, veac după veac - cei bolnavi de atare sminteală în van își aduseseră mulțimea de jertfe și de arderi-de-tot, pînă într-un târziu, dnd, fădnd din asemenea jucării rîsul și batjocura privitorilor, împăratul i-a învățat să priceapă adevărul.
4.însă cu statuile de aur a făcut altfel. Băgînd de seamă că sperie*torile acelea înfricoșătoare, din aur și argint, ale smintitei închinări izbu*teau să înșele mulțimea celor fără de minte și să-i înspăimânte ca pe niș*te bieți copii, socotit-a Constantin de trebuință să le îndepărteze dinain*tea lor ca pe tot atâtea pietre de poticnire așezate-n calea celor ce pășesc prin întuneric, și să facă în așa fel încît împărătescul drum al credinței să li se arate tuturor neted și ferit de primejdii237 . 5. Totuși, în pofida aces*tor intenții, împăratul n-a găsit că ar avea nevoie nici de oaste, nici de puternicele sale garnizoane, ca să poată triumfa asupra acelor rătăcite credințe ; ajunsu-i-au în acest scop cîte unul sau altul din prietenii săi, pe care-i trimitea cu aceeași poruncă prin toate provinciile imperiului. 6. Bizuindu-se pe puterea de credință a împăratului și pe propria lor dăruire către Dumnezeu, aceștia n-au pregetat a coborî în mijlocul unor mulțimi nenumărate și alcătuite din tot soiul de oameni de toate rasele, urmărind fără cruțare străvechea rătăcire prin toate cetățile și peste toate meleagurile, silind pe preoții ei - în hohotele de rîs și în batjocura gloatei - să-și ducă zeitățile afară, în plină lumină, din întunecatele lor unghere, ca apoi să le despoaie de podoabe și să descopere tuturor privi*rilor, sub stratul de culoare, urîțenia238 materialului . După aceea ei des*făceau de pe material stratul ce li se părea că merita reținut, topindu-1 și trecîndu-1 prin foc, după care strîngeau tot ce socoteau că ar mai putea folosi la ceva, și-1 puneau de o parte; iar restul - care nu mai era bun de nimic - li—1 lăsau vanilor închinători, ca să nu uite cumva rușinea pățită.
7. Și a mai săvîrșit acest minunat împărat următorul lucru: în timp ce idolii cei fără viață erau - așa cum am arătat - spoliați de toată materia lor prețioasă, s-a înverșunat și împotriva statuilor turnate din bronz; astfel că pînă și acești zei de poveste, cu pletele albite de vreme, au fost în cele din urmă legați cu frînghii și duși ca să fie topiți .
__________________
1Ioan 4:1
Iubiților, nu dați crezare oricărui duh, ci cercați duhurile dacă sunt de la Dumnezeu, fiindcă mulți prooroci mincinoși au ieșit în lume.


SF. MARCU ASCETUL: "Atâta adevăr se află în spusele cuiva câtă siguranță îi dau smerenia, blândețea și dragostea"

Acum este publicată și viața (audio) Bătrânului care mi-a lămurit credința în iubire, aici:
Fratele Traian Bădărău (Tătăică)

Pentru cine dorește să fie ctitor la Catedrala Mântuirii Neamului, iată legătura.
Reply With Quote