Despre lucrurile pe care dvs le-ați scris aici vom discuta la capitolele:
Cazuri de amestec știință ortodoxie ce pot fi folosite pozitiv dar cu pericole fine
despre Academia de Stiinte Petrovskaya din Sankt Petersburg.
despre restul la capitolele
Bioenergia
„PARADIGMA EINSTEINIANĂ – O NOUĂ VIZIUNE ASUPRA SISTEMELOR VII
„FIZICA CUANTICĂ ȘI MEDICINA
„KI
Vitalitate sau Energie de Adaptare
Aura sau pseudonimbul cu luminile înșelării
Cele șapte chakra ale corpului uman
DefinițiiFalsa clasificare a medicinii New Age 300 Modele Hindu
Chakra și medicina chineză
Chakra în medicina vestică alternativă
Modele contemporane
Derivări vestice și interpretări
Sistemul endocrin 259
Chakrele și medicina convențională 259
Kundalini 261
Cuprins 261
Etimologie 261
Kundalini în scrierile hinduse 261
Kundalini în alte culturi 262
Kundalini in Sahaja Yoga 263
Dragonii sau de ce bioenergeticienilor le place de kundalini? pentru că șarpelui îi place să-și lase autograful său mascat pe capodoperele sale, printre care și medicina bioenergetică 265
Dar oare energia vitală omenească poate vindeca omul? 271
Enumerare cu scurte definiții273
radiestezia 300
acupunctura 300
homeopatia 300
Biorezonanța
dacă vreți să înțelegeți și nu aveți prejudecăți în domeniu trebuie să citiți cu atenție și capitolele anterioare pentru că fenomenul este complex și complexat în mintea unora și necesită o înțelegere profundă iar nu superficială.
în ce privește acceptarea din punct de vedere oficial al BOR a acupuncturii nu am la cunoștință vreo hotărâre a Sfântului Sinod. Dvs aveți sau ați spus așa la plezneală? dacă aveți vă rog să-mi dați un link. dacă nu aveți și nu dați vreun link tragem concluzia că a fost o cacialma.
în privința hotărârii Bisericii Ortodoxe vom dezbate această problemă la capitolul:
Părerile personale ale unor părinți duhovnicești contemporani par contradictorii referitor la această problemă dar nu sunt
în privința expresiei "ceata vindecatorilor" și a "si ca vor fi cei care canta cintece de neinteles pentru cei care asculta"
am cercetat în lung și-n lat Sfânta Scriptură și nu le-am găsit. O fi vreo biblie a bioenergeticienilor inspirată de duhurile care îi posedă și se numesc pe ele "sfinte" dar nu sunt (deși recunoaștem că le sunt lor interioare spre nefericirea lor). Dacă însă aveți un citat din Sfânta Scriptură așteptăm cu răbdare trimiterea la capitolul propriuzis și la verset ca să verificăm. nu cumva și asta e o cacialma ca și toate dogmele hinduse expuse de dvs fără temei real?
în privința lipsei de importanță a măsurării și efectelor energiilor folosite în vindecare față de importanța diferențierea surselor în Dumnezeiești, firești și demonice vedeți la capitolul
Criteriul prin care putem deosebi medicina ocultă de cea firească
iată și un scurt citat din el
"După cum am văzut și medicina ocultă și cea firească pot da rezultate de vindecare și folosesc energii măsurabile fizic. Așadar nici vindecarea nici folosirea de mijloace fizice (naturale gr.physikos < physis - natură) nu sunt un criteriu de deosebire între cele două feluri de medicini.
Ceea ce le deosebește este sursa energiilor de vindecare care pot aduce aceleași roade trupești prin aceleași mijloace trupești dar roade total diferite din punct de vedere duhovnicesc. "
E adevărat că lumina vine de la răsărit dar de la răsăritul cel de sus adică Hristos. că de la răsărit a venit și comunismul care este întuneric. iar răsăritul geografic este diferit pe diferitele meridiane (nu energetice ci geografice)
Desigur că felul dvs. de a privi problemele, după cum se vede din părerile dvs. personale cu privire la duhul "sfânt" interior și la altele nu aparțin Ortodoxiei. așadar nefiind dvs ortodox v-am ruga să vă prezentați public de ce credință aparțineți?
"Atâta adevăr se află în spusele cuiva câtă siguranță îi dau smerenia, blândețea și dragostea"
Acum este publicată și viața (audio) Bătrânului care mi-a lămurit credința în iubire, aici:
Fratele Traian Bădărău (Tătăică)
Pentru cine dorește să fie ctitor la Catedrala Mântuirii Neamului, iată
legătura.