Subiect: Numele copilului
View Single Post
Vechi 18.06.2010, 15:14:49
Noesisaa's Avatar
Noesisaa Noesisaa is offline
Senior Member

Data înregistrării: 10.10.2008
Locație: Christendom
Religia: Catolic
Implicit

Citat:
În prealabil postat de sophia Vezi mesajul
@Noesisaa
Da par suna a nume de calugari si calugarite. Sunt nume de personaje religioase de fapt.
Sunt insa frumoase si mai deosebite.
Cele pe le-ai propus tu sunt mult prea comune si sunt prea multi oameni cu aceste nume. Prea multi. Si poate ca multi leaga aceste nume cu satul si tocmai asta vor sa evite.

Si eu aveam nume pregatite pentru copii mei, chiar nume simple de sfinti, dar nu Maria, Elena si Ion sau Vasile, Gheorghe.
Stiu, stiu ca sunt mai deosebite, si fiecare parinte isi doreste ca al lui copil sa fie deosebit de credincios, inteligent, etc, etc, si deci alege nume mai deosebite. Spuneam doar ca in general numele de mai sus sunt nume care au fost purtate de calugari: Siluan, Nectarie, si ceilalti. Nu e rau, dar cum eu ma gandesc ca in general sansele ca un copil sa devina calugar sunt mici, si daca intr-adevar devine calugar capata un nume calugaresc oricum, deci de ce sa nu ne folosim de nume de sfinti care pot da foarte mult sens si vietii de mirean. De exemplu Sf. Gheorghe. Sau Sf. Dumitru. Sa nu mai spun ca ma indoiesc ca sunt multi baietei care se nasc in zilele de azi pe care sa ii cheme Georghe sau Dumitru. Mie imi plac numele de sfinti apostoli, de exemplu Matei sau Tadeus sau Luca sau Ioan, Timotei. Siluan nu stiu. Teofan -- daca devin mare fana a IPS Moldovei si Bucovinei, si asa mai departe.