Subiect: Intrebari
View Single Post
Vechi 18.06.2010, 06:55:32
Anytza
Guest

Implicit

"20. Atunci a inceput Iisus sa mustre orasele in care se facusera cele mai multe din minunile Sale, ca nu s'au pocait:
21. "Vai tie, Horazine! Vai tie, Betsaido! Ca daca in Tir si in Sidon s'ar fi facut minunile ce s'au facut in voi, de mult s'ar fi pocait in sac si'n cenusa. "
Si mai spune:
"47. Si servul acela care a stiut voia stapanului si n'a pregatit nimic, nici n'a facut dupa voia lui, mult va fi batut.
48. Iar cel care n'a stiut, dar a facut lucruri vrednice de bataie, putin va fi batut. De la cel caruia i s'a dat mult, mult se va cere; si de la cel caruia i s'a incredintat mult, mai mult se va cere."

Eu inteleg ca daca Hristos ar fi fost in sodoma si gomora si ar fi facut minuni, s-ar fi intors de la pacatele lor, si de aceea nu ar mai fi condamnata, fiindca s-ar schimba, si Iisus i-ar ierta.

Si mai avem exemple:
"37. Si iata ca era in cetate o femeie pacatoasa; si afland ca El sta la masa in casa fariseului, a adus un alabastru cu mir
38. si stand la spate, langa picioarele Lui, plangand a'nceput sa-I ude cu lacrimi picioarele, si cu parul capului ei le stergea. Si-I saruta picioarele si le ungea cu mir.
47. De aceea iti spun: Iertate sunt pacatele ei cele multe, fiindca mult a iubit. Iar cui i se iarta putin, putin iubeste".

"3. Si carturarii si fariseii au adus la El o femeie prinsa in adulter si, punand-o in mijloc,
3. Si carturarii si fariseii au adus la El o femeie prinsa in adulter si, punand-o in mijloc,
5. Iar Moise prin lege ne-a poruncit ca pe unele ca acestea sa le ucidem cu pietre. Asadar, tu ce zici?".
7. Dar cum ei staruiau intrebandu-L, El S'a ridicat si le-a zis: "Cel fara pacat dintre voi sa arunce cel dintai cu piatra asupra ei".
11. Iar ea a zis: "Nici unul, Doamne". Si Iisus i-a zis: "Nici Eu nu te osandesc. Du-te, si de acum sa nu mai pacatuiesti!"

"6. Pe acesta vazandu-l Iisus zacand, si stiind ca este asa inca de multa vreme, i-a zis: "Vrei sa te faci sanatos?"
7. Bolnavul I-a raspuns: "Doamne, om nu am ca sa ma arunce in scaldatoare cand se tulbura apa; ca pana merg eu, altul se coboara inaintea mea".
8. Iisus i-a zis: "Ridica-te, ia-ti patul si umbla!"
14. Dupa aceasta l-a gasit Iisus in templu si i-a zis: "Iata ca te-ai facut sanatos; de acum sa nu mai gresesti, ca sa nu-ti fie ceva mai rau"."
Deci avem numeroase exemple, pe care sa le citesti , si sa intelegi.
Reply With Quote