Citat:
Īn prealabil postat de Erethorn
Mi se pare absolut fascinant ca antoniap, chiar si intr-o discutie despre o catedrala ortodoxa face ce face si reuseste sa strecoare o soparla la adresa papei si a catolicismului.
In ce priveste catedrala, din partea mea sa o faca, dar sa o faca frumoasa si sa o umple cu preoti vrednici.
|
Ma aflu pe un forum ortodox si imi exprim opinia din aceasta perspectiva. Sa nu ti se mai para nimic fascinant pana nu te documentezi cum sta treaba cu mantuirea. Globalizarea are efecte pe plan economic, politic si social. Cine se simte jignit din cauza cuvintelor mele, dupa ce-i trece supararea, sa verifice daca nu cumva am dreptate. Oricum pe acest topic nu intru in polemici cu cei de alte confesiuni. E o problema serioasa a noastra, a ortodocsilor si vreau s-o discutam intre noi.
Nu-mi plac dulcegariile si politeturile de suprafata. Daca aceasta soparla aruncata de mine te face sa-ti pui intrebari, inseamna ca esti pe drumul cel bun.
Daca pe plan spiritual lumea se indreapta intr-o directie gresita, in ce va consta vrednicia slujitorilor intr-o astfel de catedrala? Dupa ce criterii vor fi alesi? Cunosc calugari si preoti ortodocsi vrednici care traiesc in mare smerenie. Preotul trebuie sa ma invete sa-L simt pe Dumnezeu in inima mea. Trupul meu sa fie un templu al Duhului Sfant. Sa ma ajute sa lupt cu pacatul. Daca acestea nu le face, zidurile catedralei nu vor face in locul lui asa ceva.
Economicul, politicul si socialul strivesc duhovniceste fiinta umana. Nu mai e timp de constructii faimoase. In aceste vremuri trebuie sa incercam sa-I fim placuti lui Dumnezeu, nu papei si nici stapanirii vremelnice. Cine inseteaza dupa apa cea vie o cauta pana o gaseste. Cine nu se multumeste si cu coca-cola de la americani.