Subiect: Mortii
View Single Post
Vechi 17.06.2010, 23:00:59
iustin10 iustin10 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 02.01.2010
Implicit

Laur &Vasinec
De ce nu recunoasteti mai bine ca amandoi aveti dreptate.Unul(vasinec) in ceea ce priveste intelesul strict literal al invierii ,reiesit din Scriptura,si altul,in a gasi argumente scripturistice despre viata sufletului de dupa moarte,si prezenta sfintiilor alaturi de noi,in Biserica.
Ciudat,dar in Evanghelie este loc pentru toti.Si invierea trupului e adevarata,dar si unirea trupului cu sufletul.
Mai bine recunoasteti ca nimeni dintre noi nu stie exact,ca toti doar credem,si credem bine,si ca doar sfintii au pregustat moartea,si au stiut ce este dincolo.
Uiite eu nu il neg pe Vasinec,da exista o inviere ! Dar cred cu tarie ca invierea vine imediat dupa moartea fizica,asa cum ne invata Ortodoxia.Nu stiu daca o fi asa,sau nu,nu pt orgoliul mintii cred asta,ci pentru ca sunt convins ca sfintii nu aveau cum sa fie dati mortii si iadului.Si in primul rand incepand cu apostolii Petru si Pavel,pe care si protestantii ii iubesc atat.Cum sa moara acestia?Cum sa fie lipsiti de viata ? Stramosul David ,da,a locuit in iad.
Dar cei care au participat la Invierea si inaltarea Domnului,cei care s-au umplut de Duhul ,cum sa mai fie ei intorsi la moarte si la cele incepatoare?
Doar pt asta cred in ducerea sufletelor lor direct in rai,in aceiasi zi.
Caci pt noi ceialalti,ce mai conteaza cand e invierea,daca oricum suntem sortiti iadului?
Reply With Quote