Citat:
În prealabil postat de penticostalulmantuibil
Un user ii indemna pe fratii lui: „Fratii mei (ortodocsi) stati linistiti ca astia nu au pe cine sa insele... nu va faceti probleme din cauza lor.. aici pe forum nu au pe cine...” La aceasta ora pe forum sunt 792 de membri activi. Intr-adevar, probabil ca nici unul dintre ei nu va trece in viitor la „secte”. Insa trecand peste nuanta triumfalista ce razbate din postare, eu ma intreb: ar trebui crestinii practicanti sa stea cu mainile incrucisate sau ar putea face in mod practic ceva in scopul mantuirii semenilor lor.
De obicei cei care trec in aceste biserici nu sunt crestini practicanti ci dimpotriva, oameni care nu l-au cunoscut pe Dumnezeu in bisericile de care apartineau. Luna viitoare alti aproape 1000 de ortodocsi se vor boteza intr-o Biserica Neoprotestanta. Ar trebui credinciosii ortodocsi sa faca ceva pentru fratii lor care acum sunt departe de Scriptura, rugaciune si viata crestina? Se poate face ceva? Ce?
|
De unde ai aceasta statistica? Nu as crede sa fie un numar atat de mare.
Da, ai dreptate,
trebuie sa facem mai mult pentru omul de rand, care nu cunoaste nici Scriptura, nici slujbele si cultul Bisericii.
Cu toate acestea, evlavia poporului este mare.
Sunt de parere ca
cea mai mare dare de seama o vor avea preotii, calugarii, teologii si mamele. Daca acestia ar vietui o viata crestina autentica, in post si rugaciune, in deasa Spovedanie si Impartasanie la vreme potrivita, cat si daca ar inchina mai mult timp cunoasterii Sfintei Scripturi si scrierilor Sfintilor Parinti, dar si participarii la cat mai multe slujbe, lucrurile sigur ar sta minunat.
Domnul stie insa cat ar putea face fiecare si cat reuseste sa faca
. Important este ca nimeni sa nu ramana indiferent fata de ceilalti.
La sfarsit, vom fi intrebati ce am facut cu talantii.