Subiect: femeia necurata
View Single Post
Vechi 17.06.2010, 01:09:46
maria32's Avatar
maria32 maria32 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 04.08.2009
Locație: Bucuresti
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de sophia Vezi mesajul
Ba tocmai asta este problema. Daca ar fi fost asa cum spui tu, n-ar mai fi fost preotul/monahul si parerea, ci ar fi fost o singura regula/parere, aceea a lui Dumnezeu, a Sfintilor si a cui mai vrei tu de acum 2000 ani.
Ca tot voi spuneti mereu: "sa-ti spuna duhovnicul" si pe urma fiecare vine aici si aflam ca i-a spus duhovnicul altceva, chiar opusul.
De asta spun: fiecare monah si preot isi spune parerea lui. De asta este atata deruta.
Daca era o singura regula, o stiam toti si gata, era clar.
sa mai incerc si eu o data (ca datori suntem sa incercam pana murim)...

Sophia.... fiecaruia Hristos ii spune altceva prin gura parintilor duhovnici pentru ca fiecare suntem unici in felul nostru. Insa asta nu inseamna ca Dumnezeu-Hristos nu a lasat pentru toti aceleasi reguli. Ca altfel nu le-ar mai fi lasat. Insa ele se aplica diferit, tocmai pentru a sublinia caracterul unic al fiecarui individ luat in parte.

Eu pana la urma nu inteleg de ce te superi tu pe diverse "reguli" expuse aici pe forum de unii si altii? Daca tie duhovnicul tau (a se citi Hristos prin gura duhovnicului tau) iti spune sa faci intr-un fel, inseamna ca asa trebuie sa faci si n-ai nici o treaba cu ce le spune altora.

Daca insa contesti faptul ca insusi Domnul Hristos vorbeste cu tine prin gura parintelui duhovnic (pentru ca nu esti de acord cu ce iti spune duhovnicul tie personal, nu ce spune altora caci nu ai treaba cu asta) atunci ai o problema.. grava! si nu ne ramane decat sa ne rugam noi pentru tine ca Bunul Dumnezeu sa te lumineze caci in cazul asta orice explicatie oricat de amanuntita din partea noastra, ar fi de prisos.

Tu cauti insa (am impresia, poate gresesc) reguli clare, standard, ca in tabla inmultirii, ceea ce nu exista pentru ca nu e normal si bine sa existe caci nici noi nu suntem sabloane.

Cat despre "intruziunea" cum o numesti tu a Bisericii in viata intima a credinciosilor, iarasi e aceeasi problema. Nu Biserica se amesteca ci Domnul Hristos ne calauzeste. Am senzatia ca tu alegi sa ignori in mod voit ceea ce iti repeta la nesfarsit fratii binevoitori de pe forum, si anume faptul ca NU AI VOIE SA DESPARTI BISERICA DE DOMNUL HRISTOS. Tie ti se pare ca Biserica e ceva lumesc facut de oameni, si nu este asa!

http://mamiprovocarea.wordpress.com
Reply With Quote