Īn prealabil postat de sophia
@Eduardd
Nu te inteleg, sau vorbim de lucruri diferite.
Nu stiu ce importanta are persoana mea sau X, Y in discutie.
Pentru mine totul arata ca telefonul fara fir.
Dumnezeu a spus ceva si la fiecare persoana ajunge altceva.
Fiindca pe parcurs mesajul se modifica de alte persoane.
Voi spuneti sa faca fiecare dupa ce ii spune duhovnicul. Asta este clar.
Dar atunci inseamna ca facem fiecare in alt fel, dupa cum spune duhovnicul fiecaruia.
Si nu se stie pana la urma care face bine, adica ceea ce a vrut Dumnezeu.
Intelegi problema?
Eu ii raspundeam mai sus Ancai. Ea imi spunea ca parerea monahilor, a preotilor, a duhovnicilor, este cea a Sf.Parinti sau a lui Dumnezeu. Pai cum sa fie asa?
In primul rand, dupa cum vad din citatele voastre, fiecare sfant (Sf. Parinte) are parerea lui, nu sunt la unison. Pe urma vin monahii si preotii si etc, si mai schimba si ei, avand parerile lor.
Si la noi nu mai ajunge ceea a lasat Dumnezeu. Eu asa pricep si simt. Si imi da o nesiguranta mare.
Concluzie: ori este o singura lege (de la Dumnezeu, sau din Scripturi, dar una singura) si o urmam toti si pe aia o numim legea unica a lui Dumnezeu, ori exista legea fiecarui sfant, monah, duhovnic, preot etc. si aia este a lui si nu a lui Dumnezeu.
Oriunde te duci sunt niste legi care le aplica toata lumea, nu se fac pentru fiecare om, pentru ca este el unic. Ar fi ideal asa, minunat.
Eu asta spun. Si tu spui nu stiu ce, altceva.
Concret: daca mie imi spune duhovnicul sa vin la biserica si sa fac si aia si aia, chiar si la ciclul, iar tie spune sa nu vii deloc, iar alteia sa vina, dar sa stea numai la usa, fiecare face asa cum i s-a spus. Dar care este adevarul, care este dupa Voia lui Dumnezeu? Nu stim si atunci sa nu mai spuna Anca: facem cum au spus Sf. parinti. Ca nici aceia nu au avut aceeasi parere, dupa ceea ce citati voi aici.
|