View Single Post
Vechi 16.06.2010, 21:35:34
Zarathustra_revenind Zarathustra_revenind is offline
Member

Data înregistrării: 14.06.2010
Implicit

Citat:
În prealabil postat de ciprian22 Vezi mesajul
Este greu sa ne dam seama cat de exact sunt relatate intamplarile din Biblie.Dar poate nu ne intereseaza aspectul acesta si vrem sa citim printre randuri pildele care ne hranesc sufletul.Cel putin eu asta fac.Nu ma intereseaza incadrarea exacta in spatiu timp si nici posibilitatea (in cazul potopului) de a se fi intamplat la o scara mult mai mica.Trairile au fost clar aceleasi.Personal cred ca este o poveste transmisa din generatie in generatie despre inundarea bazinului Marii Negre si rescrisa mult mai tarziu in Biblie.Repet este o parere personala.Nu inteleg de ce multe persoane de pe acest forum care se declara atei se lovesc de latura exacta a textului sfant.Aceasta nu exista.Iar credinta nu vine din dovada logica si proba celor spuse..Nu suntem la ora de fizica sau matematica..Nu incercam sa convingem pe cineva cu argumentele la vedere si etalate pe masa.Trebuie sa credem si sa simtim ca asa stau lucrurile..atat.Iar credinta vine din suflet ...Cautand corelarea exacta a datelor istorice stiintifice cu textul Biblic nu vom afla esenta crestinismului nici-odata si nici dovada lui din contra vom continua la nesfarsit dilema.Nu o vad dar rezolvarea este clar alta.
Stiu domnule ca sunt si metafore in Biblie( ca asta inteleg din faptul ca nu va intereseaza incadrarile prea exacte), defapt pentru mine e cam o carte de metafore, si Dumnezeu e metafora suprema :)
Eu sunt curios care credeti dumneavoastra ca este esenta crestinismului, ca am cunoscut si eu o astfel de ''esenta'' si nu e atat de grozava .
Reply With Quote