Citat:
În prealabil postat de Mihnea Dragomir
Ortodoxia, nu. Sfinții Părinți, da. După cum tocmai v-am arătat.
|
Va mai rog inca o data sa ne aratati rationamentele pe care sustineti ca Sfintii Parinti au acceptat filioque. Pai ba baiatule, tu ai impresia ca pe cateva citate ciuntite din nu stiu ce parinti, se poate sustine o asemenea aberatie? Pai Biserica Ortodoxa este fundamentata si pe Sfintii Parinti, si Sfintii Parinti au intocmit simbolurile de credinta in care filioque nu exista, si asta tocmai pentru ca este erezie, nu reprezinta un adevar revelat, si nici macar efectul asistentei Sfantului Duh, ci este rodul unor Parinti care au judecat cu mintea lor mai mult decat trebuia si au cazut in eroare.
Pe de alta parte v-am prezentat foarte clar, cu citat, ca Sfantul Simeon Noul Teolog, care si el este sfant parinte, nu sustine filioque, pentru ca asa ceva nu are sustinere in nimic altceva decat in supralicitarea puterilor ratiunii neluminate de Duhul Sfant, fenomen specific Apusenilor in special, si orgoliosilor in general. De ce trebuie voi Romanii sa supralicitati cu privire la niste lucruri despre care se vede oricand ca nu au sustinere ? Foarte simplu, setea de hegemonie si de orgoliu dupa infailibilitate. Va place sa va credeti infailibili, insa adevarul este ca sunteti in erezie ! Acest orgoliu nemasurat va va duce la pierzare cu tot cu papa-al vostru ! Nici nu mai mir cate secte protestante si neo-protestante s-au rupt din asa-zisa voastra biserica; asta este un semn foarte clar ca aveti un mare blestem pe capul vostru, oricat incercati sa va fardati ca sa ii pacaliti pe cei mai nestiutori !
Si va rog inca o data sa prezentati rationamentul pe care sfantul Chiril si-a intemeiat asa-zisul filioque ! Nu de alta dar trebuie sa vedem daca argumentul prezentat este valid, daca nu cumva asa-zisul filioque este intemeiat pe premise gresite.
Pana una alta, pentru noi, ortodocsii din Sfanta Biserica, filioque si infailibilitatea papala sunt erezii, sunt niste simple pareri personale ale unor apuseni orgoliosi, care nu au sustinere nici in Sfanta Scriptura si nici la Sfintii Parinti si nici in Sinoadele Ecumenice !
Nici argumentul ca vezi Doamne filioque era acceptat de toata Biserica nu este adevarat, ci este o minciuna fara margini, utilizata de necunoscatori, bazata pe citate ciuntite si care nu exprima filioque.