View Single Post
Vechi 16.06.2010, 10:46:16
Scotianul
Guest

Talking Sunt acuzat pe nedrept

Citat:
În prealabil postat de colaps Vezi mesajul
A trebuit sa inlocuiesti Hristos cu "Christos" nu-i asa Scotianule? Vai vai...
Protestez.Am pus ghilimele.Era un citat.Te rog sa verifici>daca este gresit nu eu sunt cel care a gresit.Citatul,prin definitie,corect sau incorect se da cum este(Citat=Fragment dintr-o lucrare scrisă, reprodus întocmai)Nu eu sunt cel care a decis sa foloseasca ambele forme(vezi mai jos)
http://www.napocanews.ro/2010/01/sa-...-din-cluj.html

Postez tot paragraful din care am selectat citatul

,,În anul 1927 îl regăsim pe Ion Moța ca fondator al Legiunii Arhanghelului Mihail, apoi ca și comandant al Bunei Vestiri în 1935. Căsătorit deja cu sora lui Corneliu Codreanu, Iridenta, acesta cere permisiunea “Căpitanului” pentru a lupta împotriva comuniștilor în Spania, alături de Generalul Franco.“Se tragea cu mitraliere în obrazul lui Christos. Se clatina asezarea crestina a lumii. Puteam noi sa stam nepasatori? Nu e o mare binefacere sufleteasca pentru viata viitoare, sa fii cazut în apararea lui Christos?”, le scrie de pe front Ion Moța părinților. Grație păstrării scrisorilor sale către familie și către Corneliu Codreanu, ne putem da seama de atitudinea mistică și profund creștină a lui Ionel Moța, care a plecat pentru a lupta împotriva marxiștilor ca urmare a unei probleme etice și religioase, conștient de iminenta sa moarte: “Eu așa am înțeles datoria vieții mele. Am iubit pe Hristos și am mers fericit la moarte pentru El ! De ce să vă chinuiți prea mult, când eu am sufletul mântuit, în împărăția lui Dumnezeu ? [...] “ O aparte grijă pentru ziarul fondat de tatăl său și care constituia principală sursă de venit pentru soția sa este transmisă lui Codreanu, în deja faimoasa scrisoare-testament: “Cu concursul tău și lăsând “Libertății” sectorul operei ziaristice pe care o împlinea pâna acum în Legiune, – foaia e asigurată și familia mea are din ce trăi. Te rog deci ajută “Libertății” să trăiască. [...] Eu voi scrie în Spania 200-300 articole pe care le las spre a apărea timp de 5-6 ani câte unul în fiecare număr al foii, postum. Aceasta va face foaia și mai căutată. Alte îndrumări am lăsat în scrisoarea către Iridenta. [...] Și să faci, măi Corneliu, din țara noastră o țară frumoasă ca un soare și puternică și ascultătoare de Dumnezeu !”

Nu astept scuze.In calitate de protestant imi asum rolul de vinovat din start si suspect de serviciu.Nu reactionati precum Nicadorii.Nu am atacat cu nimic formularea ortodoxa.Sau cel putin nu eu sunt cel care a facut asta.Bye :)
Reply With Quote