View Single Post
Vechi 15.06.2010, 13:01:54
Doriana Doriana is offline
Senior Member

Data înregistrării: 24.11.2009
Religia: Alta confesiune
Implicit

Citat:
În prealabil postat de claudiuremus Vezi mesajul
,,Iar ceea ce spune Dumnezeu se afla in Scripturi",ai dat cu bata-n balta.Este parerea ta ,dar ceea ce spune Dumnezeu nu se afla numai in Scrpturi
Eu nu am spus ca Adevarul lui Dumnezeu se afla numai in Scripturi, ci ca se afla in Scripturi. Asta in mod incontestabil si sigur. Mai gasim adevarul si in alte surse, dar trebuie aceste surse verificate cu Scriptura.

Citat:
In legatura cu afirmatia ta ca ,,Ortodoxia nu poate nadajdui in Cuvantul lui Dumnezeu", iti atrag atentia, ca cu atat mai putin pot nadajdui catolicismul,protestantismil,sau ,,alte confesiuni".
Absolut. Nici protestantismul , nici ortodoxia nu pot nadajdui in Dumnezeu. Numai oamenii pot nadajdui, nu sistemele religioase. Adica eu pot nadajdui, tu poti nadajdui, ei pot nadajdui...Cei care nadajduiesc si au credinta in Dumnezeu vor fi mantuiti.

Citat:
In legatura cu ,,credinta tine de fiecare om,nu de o grupare anume",asta denota egoismul si individualismul altor confesiuni.
Pai spune-mi tu cum intelegi sa creada in Dumnezeu o confesiune, ortodoxa sau alta. Confesiunea nu are minte sa creada, nu are inima sa simta, e doar un cult inscris la Ministerul cultelor. Numai oamenii cred, iar credinta se demonstreaza cu faptele. Nu e suficient sa spui cu gura ca crezi, recitand Crezul. Credinta trebuie dovedita cu fapta. Ortodocsii stiu foarte bine asta. Trebuie sa se vada ca porti in tine Duhul lui Dumnezeu care te face sa te ingrozesti de pacat si nu-l mai faci, ca iubesti oamenii si cauti mantuirea lor. [nu ma refer la tine neaparat, vorbesc in general]. Cine nu traieste smerenia si pocainta si nu are dragoste de oameni nu poate spune ca are credinta chiar daca e ortodox sai de alta culoare.
"Iar mie, să nu-mi fie a mă lăuda, decât numai în crucea Domnului nostru Iisus Hristos, prin care lumea este răstignită pentru mine, și eu pentru lume!" Gal 6:14
Reply With Quote