Citat:
În prealabil postat de Laur28
Apropos de suflet = suflare de viata + tarana (adica suflet = om).
,,Nebune! În această noapte vor cere de la tine sufletul tău…” (aici suflet = suflare de viata? parca era insusi omul)
|
Toata demonstratia pe care ati incercat sa o faceti, se bazeaza pe necunoasterea semnificatiilor expresiei "suflet", folosita foarte des in Sfanta Scriptura.
"Suflet" inseamna si
viata:
"Eu sunt Pastorul cel bun. Pastorul cel bun
isi da sufletul pentru oi. [...] asa cum Ma cunoaste pe Mine Tatal, si cum cunosc Eu pe Tatal; si Eu
imi dau sufletul pentru oile Mele. [...] Tatal Ma iubeste, pentru ca
imi dau sufletul, ca iaras sa-l primesc. Nimeni nu Mi-l ia cu sila, ci il dau Eu de la Mine. Am putere sa-l dau, si am putere sa-l primesc din nou: aceasta porunca am primit-o de la Tatal Meu. - Ioan 10:11,15,17,18
"Doamne", I-a zis Petru, "de ce nu pot veni dupa Tine acum? Eu imi voi da sufletul pentru Tine." Isus i-a raspuns: "Iti vei da sufletul pentru Mine? Adevarat, adevarat, iti spun, ca nu va canta cocosul, pana te vei lepada de Mine de trei ori. - Ioan 13:37,38
Nebunule! Chiar în noaptea aceasta ti se va cere inapoi sufletul - Luca 12:20
Va recomand un link unde este tratata foarte amanuntit si din toate punctele de vedere (inclusiv lingvistic) problema multiplei semnificatii a cuvantului "suflet:
http://www.proto-teologia.info/wiki/...5?title=Suflet
P.S. Daca tot incercati sa demonstrati teoria "sufletului nemuritor" v-ar fi mult mai usor daca ati apela la filozofia antica greceasca (in special cea a lui Platon). De acolo a fost preluata aceasta idee, nu din Sfanta Scriptura. Din pacate, chiar si unii (nu toti) din Sfintii Parinti au fost influentati de aceasta filozofie pagana.