Citat:
Īn prealabil postat de Erethorn
Eu cred ca il avem in comun pe Isus Cristos si Sfanta Scriptura.
Sigur, fiecare este tinut de canoanele Bisericii sale sa creada ca exista anumite deosebiri intre denominatiile crestine, si atunci va trebui sa spun (si chiar cred lucrul acesta) ca in Biserica Catolica si Ortodoxa Il avem pe Cristos si in alt fel decat Il au, de exemplu, penticostalii - Il avem in sacramentul Euharistiei, real, carne si sange ale Mantuitorului nostru.
Dar ce insemamna asta ? Ca avem cu atat mai multa responsabilitate in fata Lui.
Sunt momente cand aproape imi doresc sa nu fi fost impins-tras de Duhul Sfant spre Biserica, pentru ca sunt constient de imensa responsabilitate pe care sunt obligat din punct de vedere moral sa mi-o asum.
La judecata, cei care au avut in ei (si au stiut acest lucru) Trupul Domnului nu vor fi oare cel mai aspru cercetati ?
Sau poate ca nu. Mare e mila Domnului. Apropo, asta mai avem in comun - dragostea nemasurata si mila lui Cristos pentru noi.
|
Bineinteles ca atat responsabilitatile cat si riscurile sunt mult mai mari. Insa ceea ce vroiam sa spun este un lucru foarte clar: nu stiu exact cat avem in comun cu catolicii, insa noi ortodocsii cu secte gen adventisti si penticostali avem foarte putine in comun ca sa nu zic nimic. Imi pare rau dar atata timp cat ei propovaduiesc evanghelia in alt chip decat Hristos, sfintii apostoli si toata sfanta biserica dupa aceea, si anume cu abateri fundamentale, conform spuselor sfantului apostol Pavel, trebuie sa fie si chiar si sunt dati anatemei. Restul sunt vorbe de prisos.
Apropo, avand in vedere ca nu am mai vorbit cu un catolic, as vrea sa stiu daca este adevarat ca Sfanta Euharistie nu se da intrega credinciosilor, ci doar preotilor, si daca este asa, care sunt fundamentarile unei asemenea practici?