Si atunci, daca cineva spune ca este ortodox,(sau egal ce credinta), biserica respectiva il va crede pe cuvant?
Eu am avut nevoie de o hartie oficiala in Grecia, cand l-am botezat pe copil. Din Romania nu am nici o dovata cum ca sunt ortodox, ca am fost botezata sau nu! Le-a fost indeajuns un act din care rezulta ca platesc impozit la biserica ortodoxa. Multi oameni, insa nu fac asta, su nu pot demonstra ca sunt de o anumita religie. Daca port carpa pe cap si fusta pana-n pamant nu inseamna ca sunt musulmana, iar daca am turban pe cap sunt hindi. ???
Dupa botezul copilului am primit hartii oficiale, cum ca a fost botezat, unde, cand, de cine, plus numarul de inregistrare al bisericii locale si cum ca mitropolia recunoaste botezul. Primind inca un nume, crestin, pot cu hartiile respective sa schimb la primarie numele copilului, care la nastere avea doar un prenume.
plus ca Sfanta treime, te recunoaste dupa numele spus de preot in biserica, si nu dupa cum scrie in actul de identitate, sau cum te striga lumea.
Deci, mi se pare corect, daca am nevoie de un act oficial pt botez sau casatorie, sa si primesc de la biserica o hartie la mana. Poate nu au valoare pt Dumnezeu, dar in drumul spiritual civil, ai nevoie de asta.
|