View Single Post
Vechi 06.06.2010, 07:34:48
Erethorn Erethorn is offline
Banned

Data înregistrării: 28.12.2009
Locație: Timisoara
Religia: Catolic
Implicit

Dupa cum se poate citi mai sus, exist doi sfinti cu acelasi nume, unul al Bisericii primare, unul catolic.

Probabil ca cel la care ati facut dumneavoastra acatiste este Sfantul Antonie cel Mare, cel care a trait in Egipt in secolul III - IV, care este venerat in special in Biserica Ortodoxa.

Biserica catolica despre care ne spuneti dumneavoastra este aproape sigur inchinata Sfantului Anton de Padova, un calugar franciscan din Evul Mediu.

Parerea mea este sa mergeti la un preot ortodox si sa cereti indrumarea acestuia.

Mai cred, foarte sincer, ca atunci cand se intampla confuzii de genul acesta, cei doi sfinti nu se supara unul pe celalalt, ca zeitatile geloase din panteonul grec.

Dimpotriva, cred ca probabil glumesc intre ei pe seama confuziei. In privinta rugaciunilor, atunci cand unul dintre ei primeste din eroare rugaciunile adresate celuilalt, sunt doua variante - fie le inalta el Domnului, fie i le transmite celuilalt sfant, preluandu-si la randul sau mesajele ajunse din confuzie la tizul sau.

Doar in doua situatii cred ca nu se amuza cei doi sfinti - atunci cand aud rugaciuni facute de oameni fara credinta adevarata, care apeleaza la ei in modul "magic", ca la niste aparate de produs minuni, si atunci cand credinciosii rau indrumati il repudiaza pe unul dintre ei ca "eretic"....
Reply With Quote