05.06.2010, 16:34:35
|
|
Citat:
În prealabil postat de vasinec65
Fii pe subiect si vino cu argumente din Sfanta Scriptura (varianta sinodala ortodoxa).
|
Pana cauti argumentele tale, iata cateva care arata ca insasi Sfintii Apostoli sau chiar ingerii au refuzat inchinarea noastra si ne-au invatat sa ne inchinam numai lui Dumnezeu, prin Domnul nostru Iisus Hristos:
Sfintii nu primesc inchinarea noastra:
"Si când a fost sã intre Petru, Corneliu, întâmpinându-l, i s-a închinat, cãzând la picioarele lui. Iar Petru l-a ridicat, zicându-i: Scoalã-te. si eu sunt om".(Fapte 10:25,26)
“ Si auzind Apostolii Pavel si Barnaba, si-au rupt vesmintele, au sãrit în multime, strigând,
si zicând: Bãrbatilor, de ce faceti acestea? Doar si noi suntem oameni, asemenea pãtimitori ca voi, binevestind sã vã întoarceti de la aceste desertãciuni cãtre Dumnezeu cel viu, Care a fãcut cerul si pãmântul, marea si toate cele ce sunt în ele,”(Fapte 14:14,15)
Nici ingerii nu primesc inchinarea noastra:
"si am cãzut înaintea picioarelor lui, ca sã mã închin lui. Si el mi-a zis: Vezi sã nu faci aceasta! Sunt împreunã-slujitor cu tine si cu fratii tãi, care au mãrturia lui Iisus. Lui Dumnezeu închinã-te, cãci mãrturia lui Iisus este duhul proorociei".(Apocalipsa 19:10)
"si eu, Ioan, sunt cel ce am vãzut si am auzit acestea, iar când am auzit si am vãzut, am cãzut sã mã închin înaintea picioarelor îngerului care mi-a arãtat acestea. Si el mi-a zis: Vezi sã nu faci aceasta! Cãci sunt împreunã-slujitor cu tine si cu fratii tãi, proorocii, si cu cei ce pãstreazã cuvintele cãrtii acesteia. Lui Dumnezeu închinã-te!"(Apocalipsa 22:8,)
Ca sa nu ai indoieli, te informez, din nou, ca versetele sunt culese din Biblia sinodala.
|