View Single Post
Vechi 05.06.2010, 16:24:12
cherub cherub is offline
Senior Member

Data înregistrării: 17.06.2007
Religia: Ortodox
Talking pt. coralina

Citat:
În prealabil postat de coralina Vezi mesajul
Plin de emfaza si de judecare a aproapelui e mesajul tau, Cherub!

Si, apropos:
PROCRASTINÁ, procrastinez, vb. I. Tranz. (Liv.) A amâna în mod nejustificat începerea unei acțiuni, în special din cauza neglijenței habituale sau a lenei; a temporiza, a tărăgăna, a tergiversa.
OBSTINÁ, obstinez, vb. I. Refl. (Livr.) A se încăpățâna, a se îndârji.

Cele 2 verbe nu sunt sinonime.
poate ca sunt sinonime, dar nu exacte (ca nu toate sinonimele sunt exacte, de obicei)... si daca tot veni vba, by the way (de 'rade ciob de oala-sparta )... 'a-pro-pos', cuvant preluat din franceza, stiam ca se scrie folosind cratimele de rigoare intre cuvinte, si eventual cu accent grav pe 'a'-ul de la inceputul cuvantului (caci din cate observ din postarea ta, ai pe computerul tau optiunea de a folosi diacritice), dar inutil sa mai incep acum cu 'teoria chibritului' si la faza asta...
imi pare rau, draga mea, daca ai inteles si, respectiv, interpretat gresit, poate, mesajul meu... sau poate ca o fi avand si vreo unda de 'emfaza', cum zici tu, cine-stie... iar in ceea ce priveste judecarea aproapelui, am vrut mai mult sa atrag atentia asupra unor greseli frecvente care ar trebui evitate etc... insa nu asta am intentzionat (adica cele mentionate de tine), si nici nu mi-am propus sa jignesc/ofensez fara motiv pe nimeni de pe-aici cu acel mesaj, ci mai mult am vrut sa arat latura cam ridicola a situatiei, postand acele exemple de nume de tigani care mie personal mi s-au parut cumva amuzante (cel putin la momentul respectiv) s.a.m.d... nu mai intru acum in alte detalii sforaitor de lungi, fiindca, 'in definitiv si la urma urmei', fiecare are dreptul la o opinie si libera exprimare, si oricum nu trebuie sa imi justific parerile in fatza nimanui...
Reply With Quote