View Single Post
Vechi 02.06.2010, 19:11:30
podolski_2's Avatar
podolski_2 podolski_2 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 03.10.2008
Locație: ”Oamenii te iarta daca faci crime. Dar nu te iarta daca esti fericit”
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Radu32 Vezi mesajul
hai sa fim mai putin romani,si sa nu ne certam pe amanunte fara importanta...cand de fapt conteaza eficienta sociala a cultului respectiv si faptele concrete ale membrilor sai !
Eu am fost in audienta la penticostali,de pura curiozitate, in cluj, orasul meu ,si nu am vazut nimica urat acolo la ei !
Dimpotriva, muzica moderna, foarte frumoasa, muzica de fanfara inaltatoare, rugaciuni libere si foarte sincere,(asa pareau !)
Predica de o ora, foarte competenta si lamuritoare (nu ca la noi, cand un popa gangav, citeste in barba de pe o foaie 15 minute,ca sa termine mai repede !),cu o retorica bine pusa la punct, in care ai invata pe oamenii aia sa fie buni,si sa faca fapte bune !
Chiar daca au mici abateri doctrinale, de ce sa fie pusi la zid oamenii astia daca faptele lor sunt bune ! (se pare ca astfel de comunitati au un control mult mai tare asupra membrilor lor, si ai tine din scurt ! )

Vroiam sa iti raspund postului tau.
Nu sunt sigur ce Sfant , mi se pare ca roman , dar nu zic numele ca nu sunt sigur a zis asa: ca sunt 3 cai prin care diavolul ii pierde pe oameni .
1. amanarea pocaintei la batranete
2. fala faptelor bune
3. fapte bune cu un scop gresit

Deci da poate ei sunt mai comerciali si mai moderni si mai receptivi fata de alte Biserici Ortodoxe, dar gandeste-te ca si fariseii erau vai de ei pe vremea Mantuitorului sau pe vremea Maicii Domnului , dar asta nu a oprit-o sa treaca peste pacatele lor si sa se faca desavarsita pt Dumnezeu , ca mai apoi pt asta sa primeasca cel mai mare dar pe care o femeie il poate primi : sa nasca pe Dumnezeu intrupat.

Deci sa nu fie motiv de poticneala rautatea preotilor si ca nu stiu sa vb.
Uite in zona mea e o manastire, si daca l-ai auzi pe parintele cum iti explica citatul ai ramae masca cata rabdare are. Nu toti sunt asa.

Ar fi bine ca sa fie mici motive de poticneala, dar cand Sfintii inaintevazatori, care faceau minuni asa de mari spre slava lui Dumnezeu ziceau ca acestia pt neascultarea lor vor avea plata diavolului, pe cine vei crede?
Pe pastorul imbracat la 4 ace, sau pe Sf. Spiridon care a demonstrat prin minune existenta Sfintei Treimi cu o caramida?

Lupi deghizati in oi, anuntati de Mantuitorul sufletelor noastre, ca sa piarda pe oameni cei putin cunoscatori.
  • Daca de frica nu folosesti harul preotiei si predai armele cu care trebuie sa lupti, atunci treci in randul mirenilor si lasa locul aceluia care poate lupta si apara turma lui Hristos. (cuvant impotriva preotilor care nu savarsesc Moliftele Sf. Vasile cel Mare)
Reply With Quote