Citat:
În prealabil postat de OmuBun
Nu stiam ca Manastirea Marcus are vreo legatura cu Parintele Arsenie Boca. Am mai scris undeva despre impresia pe care mi-a lasat-o staretul acelei manastiri, prin modul cum se ruga, dar de departe acustica bisericii este cu totul divina. Nu pot sa spun ca am fost in foarte multe biserici si manastiri, dar niciunde n-am aflat o acustica asemanatoare. Vocea preotului parca vine din cer!...
Ce m-a mai impresionat a fost grupul de fetite orfane, aflate sub tutela manastirii, care participau la slujba. N-am fost decat o singura data la aceasta manastire, dar mi-am promis sa mai ajung si cu alte ocazii si astfel voi trece si pe la biserica din Chinchis care e in drumul meu. Am rude apropiate in acea zona si ultima oara am aflat ca parintele staret este din aceeasi localitate cu sotia mea... Un motiv in plus sa mergem mai des!...
Recomand cu caldura sa vizitati aceasta manastire daca ajungeti prin preajma Brasovului. Doamne-ajuta!
|
Doamne-ajuta!
Aici este relatarea fidela a istoriei Manastirii Marcus!
http://www.formula-as.ro/2008/830/sp...a-marcus-10006
Minunata descoperire a icoanei Maicii Domnului de la Chichis vine sa confirme sederea Sfantului Arsenie o perioada in aceasta zona. Sfantul avea acest obicei de a pleca in locuri anume. Nu trebuie sa ne mire prezenta dansului la zeci sau sute de km de Manastirea la care slujea.
Doamne-ajuta!
Parintele Arsenie Boca: Am vrut sa pun mana pe radacina durerii, care nu este alta decat pacatul... Rugandu-ma - pentru Pacea a toata lumea si pentru bunastarea Sfintelor lui Dumnezeu Biserici - aud deodata in urechea dinauntru infruntarea amarnica: "Nu te ruga de Mine sa le dau Pace, roaga-te de oameni sa-si schimbe purtarile, daca vor sa mai vada Pace pe pamant"..."
|