View Single Post
Vechi 02.06.2010, 10:50:02
gpalama's Avatar
gpalama gpalama is offline
Senior Member

Data înregistrării: 13.02.2010
Religia: Ortodox
Implicit

Sunt pe fuga si nu pot raspunde complet.

Zice Scriptura asa: vai de cel prin care vin smintelile care trebuie sa vina.
Adica intelegand corect Scriptura zice vai de cel care se face pricina de pacat pentru el si pentru altii.

Dar Scriptura mai zice si ispititi duhurile sa vedeti daca sunt de la Dumnezeu.

Intelegerea ta a versetului ala nu e corecta - eu zic sa ispitesti ce duh este in omul ala, daca e de la Dumnezeu sau de la diavol. Si iti spun ca te vei lamuri ce e cu el.
Nu iti zic sa ii dai pricina de pacat, pentru ca atunci vei avea pacat si tu

Dar este o indatorire de credinta sa ispitim in sensul bun, pe cei care vorbesc despre Dumnezeu. Si diavolii se prefac in ingeri de lumina. Si trebuie sa ne supunem lor imediat, chiar daca vorbesc despre Dumnezeu?
Chiar Hristos spune ca putem sa ne indoim de marturia pe care El o da despre El, dar nu avem dreptul sa trecem peste faptele pe care le face El.

Din cate vad proorocii vostri sunt asezati pe un pedestal de autoritate, si nimeni nu le contesta autoritatea; eu as zice sa le zgudui putin pedestalul sa vezi ce repede cad de acolo, sa-i vezi in toata goliciunea, in toata judecata, osandirea de care sunt in stare.

Copacul credintei trebuie zguduit de fiecare in parte - daca va sta in picioare atunci este de la Dumnezeu. Daca va cadea rusinat atunci nu e de la Dumnezeu.

Ai facut cumva asta cu proorocii tai? Ai verificat ce spun? Asculta-i sa vezi ca vorbesc lumeste si invata lumeste si nicidecum Dumnezeieste. Nu iti trebuie prea mult ca sa-ti dai seama de hramul lor.

Este credinta ta de nisip sau de piatra? Ai trecut credinta ta prin focul indoielii ca apoi sa o iei din nou mai curata si mai luminata?
Eu iti zic ca nu ti-ai incercat credinat asa cum scrie in Scriptura.