Citat:
În prealabil postat de gpalama
Ei, voi aveti astfel de oameni? Sau proorocii vostri citesc proorocii de la ai nostri si apoi le vand ca personale.
|
Proorocii nostri [de fapt sunt ai Domnului, nu ai nostri] spun omului taina inimii, ii arata pacatul ascuns al inimii si ii spun sa se pocaiasca. Sunt unii care doar se uita la tine si iti spun ce ai facut si ce cere Dumnezeu de la tine. Exista si profeti care spun viitorul, dar personal nu promovez aceste proorocii pana nu vad ca se implinesc. Proorocii penticostali se concentreaza pe zidirea Bisericii, asa cum spune Biblia. Sa zidesti biserica inseamna sa o faci sa creasca in credinta, smerenie si pocainta. De aceea un prooroc serios iti va da pe fata pacatul pe care il ascunzi si te va indemna la pocainta. Proorocul adevarat te va incuraja, dar nu te va legana ascunzandu-ti pacatul cum faceau proorocii mincinosi:
"Profeții tăi au avut pentru tine vedenii zadarnice și arătări și
nu ți-au dat pe față fărădelegea ta, ca să-ți schimbe calea ta, ci ți-au arătat vedenii înșelătoare și aducătoare de pieire." plangeri 2:14
Sunt proorocii care se implinesc zilnic, cel putin ce mi s-a spus mie mi s-a implinit. Mi s-a proorocit si neadevarat, dar au fost bune si astea ca am invatat sa deosebesc adevaratul de fals.