Subiect: femeia necurata
View Single Post
Vechi 02.06.2010, 01:46:11
maria32's Avatar
maria32 maria32 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 04.08.2009
Locație: Bucuresti
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de piedonee Vezi mesajul
sincer sa fiu nu prea am gasit carti care sa relateze ca totusi dupa ridicarea omului la cinstea ceea dintai sa plateasca iar,ca exemplu gasesc carti care relateaza sarificiu suprem si rascumparerea de care trebuie sa ne bucuram si alte carti care spun ca de fapt omul plateste pacatul stramosec sau o particica din pacat cum vrei tu sa zici,dar aceste afirmati merg paralel si intrebarea e ce rol mai are rascumparerea daca totusi omul inca mai plateste acel pacat.....nu pacatul personal pe care fiecare il trage....
totusi la picioarele Mantuitorului apare capul lui Adam deci izbavire care se face in totalitate prin botez....daca aveti vreo carte de recomandat care sa explice cele 2 situatii.....!
eu citisem intr-o carte caci la moartea lui Adam ingerul a poruncit ca in gura lui sa i bage o samanta de un copac,nu stiu exect din ce categorie,si dupa un timp din gura lui a esit acel copac care ulterior a fost taiat si aruncat in rau ,cand Hrisos a fost rastihnit s a cautat cel mai greu lemn si a fost luat exact acel lemn care ulterior a fost infipt tot de unde a crescut "locul capatani"...deci daca atat de mare a fost taina rascumparari de ce oare omul mai trebuie totusi sa plateasca?care e rolul?daca femeia in mod indirect este supusa legi vechi A PLATI pt greseala ca e femeie si evident pacatul Evei....!e adevarat Dumnezeu a zis femei pedepsa ca va naste in suferinta etc...si barbatului ca va munci...dar HRISTOS fiind unul din TREIME vine dupa rascumparare si ridica cinstea femeia la cinstea ceea dintai....
si sa recunoastem caci nici vrasmasul nu a putut sa creada ca Dumnezeu insasi se va naste din femeie stiind ca ea a gresit si prin ea a venit caderea...dar tocmai asta e marea taina ca insusi Dumnezeu s a salasluit in pantece de femeie E INCREDIBIL....deci parerea mea e ca totusi Dumnezeu s-a smerit atat de multtttttttttt......! ca hai sa fiim seriosi fiind Dumnezeu ar fii putut alege alta cale......dar S A SMERIT....!si dece s a smerit sa rascumpere atat femeia cat si barbatul care ambi sunt supusi pacatului.....oare Dumnezeu nu va primi in biserica in fata icoanei o femeie cu probleme care din adancul inimi se roaga?????eu cred ca milostivirea LUI trece peste orice bariera cand vine din inima si suflet adica din duh....
asta e cauza de ce nu se intelege starea de"pedeapsa"a femei.....e parerea mea din ce carti am citit,de aceea vreau o carte care sa imi relateze dece tot mai plateste femeiea caderea Evei paralel cu Rascumparerea ei????????????
http://www.crestinortodox.ro/carti-o...tos-79870.html

http://mamiprovocarea.wordpress.com
Reply With Quote