Subiect: femeia necurata
View Single Post
Vechi 02.06.2010, 01:30:12
maria32's Avatar
maria32 maria32 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 04.08.2009
Locație: Bucuresti
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de coralina Vezi mesajul
Dpdv semantic, da Maria32, putem argumenta ca se poate opera o distinctie intre prunci si copii. Insa pe langa acest aspect, m-a intrigat si modul in care fratele Zaharia persista in a vedea pacatosenie peste tot. Sa ma ierte Dumnezeu, insa eu consider aceasta atitudine o exagerare.
poate ca am pus eu problema din punct de vedere semantic insa a nu recunoaste faptul ca si copiii sunt rai (chiar daca sunt inocenti in rautatea lor) mi se pare o atitudine idealista.
da! asta incerc sa vad si eu in toti nu doar in copiii, partea buna, firea care tinde catre indreptare, care lupta pentru dezbararea de pacate, dar de aici si pana la a spune ca e gresit in a vedea pacatosenie peste tot e cale lunga!!!

De ce e gresit? Arata-mi om fara de pacat. Chiar si un copil. Nu exista asa ceva. Numai Domnul Iisus a fost fara de pacate. Eu, dupa cum stii draga Coralina nu vorbesc precum fratele Zaharia sau alti useri de pe forum bazandu-ma pe dogme si canoane, nu caut la fiecare pas sa argumentez cu citate (o mai fac uneori dar nu e o regula pentru mine, si nu pentru ca nu as crede in ele sau le-as contesta) ci cu fapte reale din viata de zi cu zi.

Nu e nevoie decat sa ne uitam in jurul nostru si mai ales inlauntrul nostru (a propriei noastre fiinte) pentru a vedea cat suntem de pacatosi cu totii si ca intr-adevar, pacatosenie este la tot pasul.

Sa-mi fie cu iertare daca te-am suparat, nu aceasta mi-a fost intentia, si daca uneori mai intru si eu in astfel de discutii care au un ton mai "aprins" o fac doar pentru ca imi pasa, o fac din dragoste frateasca pentru toti oamenii (recunosc ca nu sunt la masura desavarsirii de a-i iubi pe toti deopotriva si am si eu preferintele mele pe aici pe forum ) tocmai de aceea insist. Haide sa fim sinceri noi cu noi insine si apoi o sa vedem ca lucrurile nu sunt chiar asa de rele cum par. Sau mai bine zis tocmai ca sunt CHIAR ASA DE RELE! dar indreptarea nu poate veni pana cand nu ajungem mai intai sa le acceptam sincer si din tot sufletul si sa nu cadem din aceasta cauza in deznadejde ci sa intelegem ca puterea de a ne ridica din pacate nu o putem avea decat daca ne lasam cu totul in mainile Lui.

Sper ca nu am fost prea incoerenta mai ales in ultima parte a mesajului.

http://mamiprovocarea.wordpress.com

Last edited by maria32; 02.06.2010 at 01:32:27.
Reply With Quote