Citat:
În prealabil postat de gpalama
Pai daca este cum era cea primara atunci sa-mi faci te rog cunostinta cu niste prooroci. Si cu niste vindecatori mari.
|
Eu iti fac, ai curajul sa vii la noi in adunare?
Apropo, nu exista "vindecatori mari" decat la show-uri. In Biserica sunt oameni cu dar de vindecare care pot vindeca oamenii pe care Dumnezeu doreste sa-i vindece. Noi avem oameni cu daruri dar nu ii ridicam in slavi si nu ne inchinam la ei. Daca au ceva e pentru ca Dumnezeu e mare si da daruri, nu pentru vreun merit de-al lor.
Citat:
Pentru ca din cate spui tu ploua cu prooroci, cu facatori de minuni, sau cam toti sunteti prooroci si facatori de minuni.
|
Nu toti, fiecare are darul/darurile lui.
Citat:
Tot Sf. Ap. Pavel spune ca darul vorbirii in alte limbi va inceta.
|
Va inceta odata cu proorocia ai stiinta, cand va veni ce este desavarsit, asa scrie, nu?
Citat:
Si tot el spune ca darul cel mai mare este darul proorocirii.
|
Nu spune ca darul proorocirii este cel mai mare, ci ca e mai mare ca cel al vorbirii in limbi. Cele mai mari daruri sunt minunile si credinta, dupa parerea mea.
Iar daca vorbirea in limbi e cea mai mica de aceea e si cel mai des intalnita; e cea mai accesibila.
Citat:
De ce voua va convine sa aveti darul vorbiii in limbi si darul proorocirii il lasati la coada.
Daca sunteti toti asa de asemanatori cu cei din Biserica Primara de ce nu sunteti toti prooroci. Ca vad ca de vorbit in limbi vorbiti toti dar de proorocit nu proorociti asa cum o faceau Apostolii, sa inteleaga cei din jur.
|
Unde ai vazut asta? Ca nu pari sa fi fost intr-o biserica penticostala.

In biserica unde m-am botezat sunt peste 30 de prooroci. Iar in cea in care sunt acum, la vreo 20 de membri cati suntem, cel putin trei au dar de proorocie. Oamenii se vindeca prin ungerea cu untdelemn , prin simpla rugaciune sau direct prin proorcie, cand Domnul le spune ca ii vindeca.
Citat:
Sunt tare curios daca va functioneaza proorocii vostri, si daca va functioneaza facatorii de minuni sau vindecatorii (care vindeca ei, prin puterea lor, ca Apostolii si nu care sunt impostori si care daca unul incepe sa auda putin se lauda o saptamana ca s-a vindecat ala).
|
Aici te contrazic. Nici apostolii si nici orice vindecator nu vindeca cu putere de la sine, ci de la Dumnezeu. Daca se lauda Duhul Sfant se intristeaza si se indeparteaza incet-incet de laudaros.
Ce pot sa spun, mai avem si noi probleme cu unii care se dau si nu sunt, dar ne straduim sa pastram ce e bun si sa nu-i incurajam.