Citat:
În prealabil postat de coralina
Mi-au sarit in ochi cuvintele ingrosate. Ele vin in condradictie cu ceea ce a spus Mantuitorul: "Și a zis: Adevărat zic vouă: De nu vă veți întoarce și nu veți fi precum pruncii, nu veți intra în împărăția cerurilor. " Matei 18:3
Asadar pruncii sunt fara de pacat; ca atare nu le putem imputa nici o dispozitie nativa catre greseala asa cum afirmi dumneata, frate Zaharia. Cu atat mai mult cu cat in acest context discutam despre copiii botezati, a caror neprihanire (lipsa de pacate) nu poate fi pusa sub semnul intrebarii.
|
Sa-mi fie cu iertare Coralina draga dar Mantuitorul vorbea de prunci nu de copiii. Cred ca nu ai sa ma contrazici caci este suficient sa te uiti in jur sa vezi cum toti copiii imediat dupa ce invata sa mearga sa vorbeasca sa interactioneze cu lumea din jur (trec adica de stadiul de pruncie) incep sa pacatuiasca. Si nu neaparat pentru ca imita ce fac cei maturi, unii chiar au aceasta "rautate" in ei, in felul lor de a fi. Oare n-ai vazut niciodata un "ingeras" de nici 2 ani cum sare la bataie la un altul? sau cum nu vrea sa-i dea jucaria sau ii ia mancarea celuilalt de la gura? in ciuda faptului ca mami si tati, bunicii si toti cei din jur il invata ca nu e frumos, ca nu e bine, etc.
Este adevarat ca tot la varsta copilariei inca mai exista acea candoare si gingasie care se pierde treptat (nu de tot insa la unii), dar asa cum unii isi pastreaza candoarea si sinceritatea specifica varstei copilariei, la fel exista si copiii inclinati spre pacat inca din frageda pruncie.
Cred ca vorbele Mantuitorului trebuie intelese mai ales prin prisma indemnului "
intoarceti-va", nu doar "
fiti precum pruncii".