Subiect: femeia necurata
View Single Post
Vechi 01.06.2010, 13:34:42
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.01.2007
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de coralina Vezi mesajul
La acest topic s-au dat citate din mai multi Sfinti Parinti; unii sunt de parere ca femeia poate intra in biserica in perioada de menstruatie, altii, dimpotriva, considera ca e un mare pacat apropierea de cele sfinte in aceasta perioada (nu includ aici Sf. Impartasanie).
N-au fost luminati toti Sfintii Parinti de acelasi Duh Sfant? De ce unora tindem sa le dam mai multa "crezare" decat altora? De unde diferenta de continut in canoanele lor?
I-as ruga mai ales pe cei care se exprima atat de vehement impotriva prezentei femeii "necurate" in biserica (Zaharia, Miha-Anca, Anna21) sa se pronunte in aceasta privinta pentru ca prin atitudinea lor se impotrivesc fatis canoanelor unor Sfinti Parinti; as vrea sa stiu cum stiu ei sa discearna intre bine si rau in aceasta situatie.
Punctul pe i.
Aici vreau si eu un raspuns.

S-au adus pana acum cred toate sursele ortodoxe pro si contra si se pare ca sunt niste pozitii autoritare dar diametral opuse.

Niste idei care ar putea reconcilia (aparentele?) extreme s-ar putea contura dar mai bine lasam pe altii sa se pronunte.

Zaharia, ce parere ai?

N-ar strica sa auzim si o parere din partea lui Mihna Dragomir si de ce nu, cum se raporteaza BRC la astfel de situatii (aparent?) conflictuale.

Ar fi bine sa se ajunga totusi si la niste concluzii pentru ca discutia asta intinsa, pe vreo 4-5 topicuri este in etapa contradictiilor si contrazicerilor de cel putin un an de zile pe forumul asta..

Last edited by AlinB; 01.06.2010 at 13:45:01.
Reply With Quote