Citat:
În prealabil postat de Miha-anca
Poate chiar acesta este pacatul: de a fi adus pe lume un suflet. De ce? Pentru ca copilul poarta inca pacatul stramosesc, iar mama l-a purtat pe acesta in pantece.
Deci nu nasterea de prunci e pacat, ci copilul este cu pacatul stramosesc, caci pacatul adamic se transmite odata cu inmultirea spetei umane.Pacatul si nu are legatura cu parintii, care pot fi crestini si deci fara de pacat stramosesc, ci cu modul de concepere a copilului, si anume prin initiativa omeneasca si pofta. (Sf. Maxim Marturisitorul si Pr. Staniloae)
|
Cred ca era mai bine daca te abtineai sa spui chestia asta.
Cred ca e una dintre cele mai mari enormitati pe care am putut-o auzi pe orice forum, inclusiv alea protestante.
Chiar daca nu e o afirmatie categorica ci cu "poate", mie mi se pare o
aberatie enorma care nici macar n-ar fi trebuit sa fie exprimata.
Nu stiu daca iti dai seama, dar este practic o hula la adresa lui Dumnezeu.
Adica Dumnezeu ne porunceste sa facem copii, prin mijloacele pe care El le-a lasat si noi urmand aceasta cale dupa toate normele si rigorile in final ajungem inevitabil facand voia Lui sa..pacatuim.
Cu alte cuvinte, Dumnezeu este autorul pacatului.
Atunci hai sa fim toti virtuosi si sa nu mai facem nici unul copii ca ..pacatuim aducand pe lume un suflet.
Si binenteles sa lasam aceasta pacatoasa sarcina in seama pacatosilor si vom vedea cum arata lumea.
Stai ca de fapt suntem deja undeva pe acolo..