Citat:
În prealabil postat de geo.nektarios
TE CONTRAZIC sora intru Hristos, TEORIA NU E TOT UNA INTR-UN CAZ CONCRET!
NIMIC NU ITI GARANTEAZA CA ESTI STERILA in acea perioada! iti dau cazul unui preot care s-a impreunat cu sotia numai in „perioada” si toti copiii ii are numai din acel contact... iarta-ma dar stiu mult mai multe decat as putea scrie pe acest forum... si asta nu o spun din mandrie, ci cunosc EXEMPLE...
Cat despre Legea Veche, stiu cum e, era chiar OMORAT CU PIETRE cel care se impreuna cu femeia in perioada....
RAMAN la ce am scris pana acum! citeste in urma....
|
Parinte , de multe ori m-ai surprins placut cu multe lucruri, fara a le marca la momentul lor , dar de data aceasta m-ai lasat trist si cu amar .
Faptul ca esti un militant neostoit, asiduu , cautator fervent pt. a da femeii mai multa considerarie si permisivitate pt. cele sfinte fata de cite insusi D.zeu i-a dat ...este doar problema dumitale, fiecare plateste pt. faptele sale ! Parerea mea sincera este ca dupa ce te vei lamuri despre cite drepturi are femeia sa incepi si sa inveti, mai ales sa cugeti si sa traiesti ce inseamna lucrul sfint . Daca exista lucruri cu grade diferite de sfintenie (daca icoanele sunt mai sfinte decit moastele sau decit biserica sau de cit anafora sau decit aghiasma sau cit de sfinte sunt tainele fata de toate acestea, s.a.m.d.) Normal ar fi fost sa va infricosati mai intii de sfintenie, de dumnezeire, de insemnatatea si de gravitatea impietarii acestora sa incepeti pasiunea si dragostea pt. Hrtistos mai intii cu a constientiza si revarsa in suflet a ceea ce este Dumnezeirea si sfintenia si apoi toate celelalte. Sa tinem minte, dumnezeirea nu sunt crinii parfumati si superbi luati de la florarie, luati de oricine, oricum si oricind ! Dar ma rog, asa este drumul dvs. in credinta si preotie . Sunt f. multe lucruri deosebit de importante in trairea in duh si adevar decit a va devota problemei femeii in biserica . Aceasta este reglementata ancestral , atit in VT cit si in NT ,netrebuind decit aplicata dar multe altele trebuiesc duse pina la trairea adevarata, in duh . Dar iarasi zic, fiecare este raspunzator de faptele sale si mai toate pot fi uitate si trecute cu vederea important este sa aveti constiinta treaza, absolut treaza cind va spovediti dvs. la rindul dvs. si mai ales la cine va spovediti, stiind desigur ca pt. un preot este mult mai greu sa se mintuiasaca , din cauza jetfei lui pe care o are de dus , a jugului lui Hristos luat prin cerere sa !
Dar cu totul si cu totul altceva vreau sa va spun :
prost exemplu ati ales , iar aici sinceritatea si ,,inima deschisa si cu dragoste" de care dati dovada nu poate justifica hotarirea de a da exemplul cu cunoscutul preot care a avut relatii intime cu preoteasa tocmai la estru si in mod intentionat . Vai de el amarutul si de comportamentul lui prostesc si proletar , de slujirea lui si de ceea ce a inteles el din studiile facute si vietuirea pe linga duhovnici !!! Rau exemplu ati ales, pt. ca poate acesta va da indrasneala si altora sa incerce macar mai ales ca girati dvs. cu onestitatea si harul care v-a fost dat la hirotonie ! Viata dvs. si a oricarui preot, slujirea lui si toata activitastea sa invatatoreasca trevuie sa il faca pe acesta asemenea unui far marinaresc care sa lumineze lumea pina departe si care sa fie model pt. toti care cel putin aud dara-mi-te sa-l si vada . Ori in asemenea cazuri ... rele dealtfel, ar trebui nu sa acceptati sau sa incurajati sau sa dati exemple ci sa va infricosati si sa incepeti sa citi zi si noapre atit pe sfintii parinti cit si pe patintii contemporani in lucrarile si parerile lor despre preotie . Daca il aveti ca exemplu pe acest preot sau daca macar ii ingaduiti atitudinea macar pt asa zisa curatenie si imaculare feminina atunci incepeti degraba sa-l cititi macar pe cuviosul Paisie Aghioritul care s-ar putea sa va infricoseze sau macar sa va opreasca reveria . Este parerea mea , vi-o spun deschis, fara smerenie mindra ci din contra , cu stupoare , de care puteti lua sau nu act . Dar ca o intimitate va spun : aveti mult curaj parinte si va vad neinfricosat sa va jucati cu lucruri absolut grave . Timpul va va convinge , dar pina veti ajunge in acest timp la Adevar deja veti fi dat mult prea usor cele sfinte acolo unde nu era cazul. Este tare bine sa tineti totusi seama de margaritarele Domnului !! . Desi ar putea suna a jignire ceea ce va spun acum v-o spun cu sinceritate ; pt. atitudinea aceasta de acum inainte am sa va denumesc ,, Curajosul parinte Geo" fara a mai adauga si Nektarie deoarece ar putea suna a blasfemie ! Sunteti unicat pt. mine privind problema pusa in discutie mai departe de aparenta preocuparilor sincere, bineintentionate si restauratoare a demnitatii feminine mult mai mult decit cea data de insusi D.zeu
Acestea fiind zise te rog sa ma ierti pt. sinceritate si spiritul deschis , franc si pt. eventuala suparare pe care ti-as fi produs-o ! Poate fi insa un indemn la reflectie !