View Single Post
Vechi 01.06.2010, 12:38:18
anita anita is offline
Senior Member

Data înregistrării: 28.06.2007
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de beliver Vezi mesajul
Pare simplu cum zici,dar cand e vorba sa aplici ceea ce zici,nu mai e asa simplu.Spune-mi te rog cum te golesti de tine?Spovedindu-te?Ti se pare usor,sau simplu?Mie mi se pare usor sa pacatuiesc si greu sa-mi amintesc pacatele.Ma refer la TOATE pacatele.Ma tem ca am uitat unele pacate,fiindca o viata intreaga cu asta m-am ocupat,iar acum as vrea cu toata inima sa ajung la zi cu ele,dar numai daca ma v-a ajuta Bunul Dumnezeu.Am tot timpul ispite grozave,unele subtile pe care abia le recunosc.Unora le fac fata,dar de multe ori nici nu le recunosc.Gresesc in continuare,iar eu inca nu cred ca mi-am spovedit toate pacatele.Cum sa-ti spun nu am nici o virtute care sa ma apropie de ceea ce inseamna mantuire,dimpotriva.Iar tu spui ca e usor?Poate pentru tine.Doamne ajuta!
Daca vrei sa iti amintesti pacatele ,spune cat mai des rugacinea "Doamne Iisuse Hristoase ,miluieste-ma pe mine pacatosul"
Domnul iti va dezvalui pacate pe care nici nu credeai ca sunt pacate sau pacate pe care le-ai facut cu multi ani in urma.
Parintele Teofil Paraian spunea despre acesta rugaciune ca ne dezvaluie ascunzisurile sufletului ,cam asa zicea:
Deci prin rugăciunea aceasta "Doamne, Iisuse Hristoase Fiul lui Dumnezeu, miluiește-mă pe mine păcătosul", repetată mereu în minte, se deschid căi de lumină, se deschid perspective duhovnicești, se deschid înțelegeri mai presus de lumea aceasta, se deschid niște luminișuri ale sufletului. "
Reply With Quote