Subiect: femeia necurata
View Single Post
Vechi 31.05.2010, 16:13:36
Fani71 Fani71 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 15.04.2009
Locație: Bruxelles
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de mishi55 Vezi mesajul
Așa este, Zaharia, dar nu observi un lucru? De câte ori încerci să aduci mărturie despre Adevăr așa cum a fost el lăsat, vine câte cineva care consideră că "acelea" s-au demodat, că acum altfel stau lucrurile... Iar dacă cumva îndrăznești să stărui în mărturisire, și stărui în susținerea fiecărui punct al acesteia, și susții că acelea care au fost atunci la fel sunt și acum, atunci foarte ușor ești catalogat drept fanatic, extremist, exagerat, rău-voitor, lipsit de dragoste...
Se tot cere o dragoste moleșitoare și atotcuprinzătoare, precum și o toleranță fără limite, (am mai citat o dată pe un mare teolog al nostru care a spus, referitor la toleranță: "Toleranță, toleranță, toleranță, până o să ne transformăm casa într-o casă de toleranță!"), fără a se observa că doar erezia poate cere așa ceva. Dreapta credință cere să cercetăm cu atenție duhurile, să vedem de unde sunt. Erezia se pleacă în fața păcatelor celorlalți, cerându-ne să le tolerăm, pe când dreapta credință osândește păcatul, iubind pe păcătos. Erezia ne cere să îmbrățișăm totul și să tolerăm, că, ce, doar nu om fi noi perfecți!!?
Degeaba încerci să spui adevărul. Cei care se îndoiesc de cuvintele Sfinților Părinți și le consideră demodate, scoase din uz, păi aceia își vor face singuri legile. Și atunci vor pretinde ca și alții să le respecte. În curând, la cererea unor forumiști, va trebui la logare să prezentăm CNP-ul, IP-ul, actul de identitate, fișa fiscală, medicală etc. etc. etc. - și toate vor fi din dragoste, ce crezi? Toate vor servi la alcătuirea unor pline de iubire situații, sondaje, statistici... Pentru că vor fi unii plini de iubire gata să ne încoloneze la îndosarierea electronică, și asta nu mai pentru siguranța celorlalți, ca nu cumva să se strecoare vreun terorist... Și atunci, primii vizați vor fi extremiștii, fanaticii... care, nu-i așa? sunt teroriști...
Pai draga mishi,
Spune-ne si noua:
Cine l-a considerat pe Zaharia fanatic, extremist, exagerat, rău-voitor, lipsit de dragoste pe aici? Noi discutam..
As putea spune mai degraba : cum indrazneste ceva sa aiba o parere care pare netraditionala (desi dupa pareera mea nu neaparat este) imediat se gasesc unii sa-l acuze de stricator de traditie, propovaduitor de toleranta fara limite care incurajeaza erezia... Pai unde am cerut noi cei care spunem ca aceasta regula cu necuratia nu este crestina, toleranta fara limite si uitarea traditiei?? Nici vorba.
Am aratat mai sus de mai multe ori ca traditia nu este de loc in consens cu privire la aceasta chestiune.