"Ospitalitate"
Veți spune poate că nu au legătură cu subiectul cele pe care vi le voi relata în următoarele rânduri dar acei care caută un loc de relaxare fizică și spirituală în mediul mănăstiresc ar trebui să știe că nu este indicat să pleci așa,fără a anunța în prealabil că ai de gând să stai într-un anumit loc sau să faci greșeela de a merge fără recomandare mai ales într-o mănăstire de maici.
Ieri am mers la o mănăstire la care acum câțiva ani în fiecare duminică mergeam, iar persoanele care mă luau și pe mine aveau grijă să fie mereu portbagajul plin pentru a le face o bucurie maicilor.
Încă de atunci am remarcat lipsa totală de ospitalitate.
Șoferul care ne-a dus acolo când a dus cele pe care din puținul nostru le-adusesem maicilor a fost invitat la masă .A insistat să mergem și noi.Când ne-au văzut maicile (eram cinici împreună cu șoferul) ne-au dat afară ca pe niște pui de pisici fără pic de regret.
Și atunci mă întreb; cum rămâne cu faptele milosteniei trupești despre care atât de frumos ni se vorbește ???
Așadar aveți grijă să nu vă prindă noaptea prin astfel de lăcașuri sfinte că s-ar putea să dormiți în mașină .
Asta nu înseamnă că peste tot e la fel! Să-i dea Dumnezeu zile multe părintelui Iustin Pârvu care a format stareți de mănăstiri în care găsești oricând și masă și cazare dar și de muncă dacă ai dragoste!
Îar dacă într-o astfel de mănăstire odată ai mers doar cu o pâine două a doua oară văzând ospitalitatea vei face tot posibilul să duci cât mai mult. Și uite așa se vor înmulți pâina și peștele și vor sătura mii de oameni!
|