Citat:
În prealabil postat de Higinia
[...]Am citit cateva capitole si pe masura ce citeam credinta mea nu sporeaa ci dadea inapoi.Imi puneam tot felul de intrebari,ca de exemplu daca Dumnezeu este cel ce nu greseste niciodata de ce i-a parut rau ca a creat omul atunci cand a fost potopul lui Noe?Adica..Dumnezeu considera ca a gresit cand a creat omul?sau cum vine asta?Si vazand ca pe masura ce citesc incep sa nu mai cred,mi-a fost greu si am hotarat sa fac o pauza...[...]
|
Si mie mi s-a intimplat la fel, insa mi-am zis in sinea mea ca la nivelu meu de intelegere nu aveam cum sa patrund cu ratiunea ceea ce citeam in biblie. Am inteles pasajele cu razboaiele duse intre evrei si celelalte popoare care mi-au placut foarte mult, dar restu nu prea am inteles, insa cu toate astea tot mi-a placut sa continui dupa cum spunea si lapetitmoc. Ceea ce-mi punea rabdarea la incercare erau capitolele in care erau enumerate numele preotilor, regilor si capitolul Numeri. Mi-au placut mult pildele si intelepciunea lui Solomon, Ecleziastul, cartea lui Daniel si a lui Ilie, iar cea mai tare a fost vedenia lui Iezechiel pe care nu o voi putea intelege vreodata.