Citat:
În prealabil postat de Mihnea Dragomir
Pentru erorile judiciare pe care le vor fi făcut tribunalele sale ecleziale, ca și pentru eventuale transgresări ale mijloacelor de anchetă care erau licite la vremea aceea, Biserica și-a cerut scuze. Așa cum, cu multă răbdare, v-am spus, eu cel puțin nu am auzit ca Biserica să-și ceară scuze pentru condamnări la moarte. Ar fi absurd ca Biserica să-și ceară scuze pentru ceva ce nu a făcut, ori eu nu cred că Biserica face lucruri absurde.
|
Pai si mie mi s-ar parea la fel de absurd ca cineva sa isi ceara scuze pentru ceva ce nu a facut, nu credeti?
Totusi Biserica Catolica si-a cerut scuze pentru violenta folosita in numele Adevarului, si pentru diviziunile dintre crestini...iar asta inseamna altceva decat afirmati dumneavoastra!
Din cele spuse de dumneavoastra...ar reiesi ca Biserica Catolica nu poate fi responsabila de violenta, si nici de diviziunile crestinilor( pentru ca ceea ce facea ea nu implica asta)...ci numai de lucruri benefice, insa nu cred ca pozitia oficiala a Bisericii Catolice e in condordanta cu cele intelese de dumneavoastra!