Subiect: Papalitatea
View Single Post
Vechi 30.05.2010, 20:14:48
Mihnea Dragomir's Avatar
Mihnea Dragomir Mihnea Dragomir is offline
Senior Member

Data înregistrării: 15.02.2010
Locație: Ținuturile Loirei, Franța
Religia: Catolic
Implicit

Citat:
În prealabil postat de AndruscaCIM Vezi mesajul
Sfantul Constantin cel Mare, la fel ca si Sfantul Stefan cel Mare nu au fost ierarhi ai Bisericii....insa Papii da, si si-au depasit atributiile!

Biserica lui Hristos nu se ocupa cu condamnari la moarte!
Corect. Nu s-a ocupat și nu se ocupă nici acum cu asta. Tocmai de aceea, Sfântul Oficiu al Inchiziției nu a condamnat pe nimeni la moarte.
Dar verdicte în materie de credință, oare poate să dea Biserica lui Cristos ? Dacă dv credeți că nu, ce anume vă lipsește ca să vă faceți protestant ? Dacă da, este exact ceea ce a făcut și face și acum Sf Oficiu / CDF.

Citat:
Acum Biserica Catolica mai condamna la moarte...sau nu?
După cum vă spuneam, Biserica Catolică nu se ocupă cu condamnări la moarte, așa cum nu s-a ocupat nici în trecut. În ceea ce privește Statul Vatican, legea penală de acolo este (deocamdată) legea statului italian. Spun "deocamdată", fiindcă lucrurile s-ar putea schimba în viitorul apropiat în această privință, încât Statul Vatican se preconizează să aibă legi proprii.

Citat:
In caz ca Biserica Catolica nu se mai ocupa cu astfel de lucruri, inseamna ca a facut niste erori...pentru care si-a cerut scuze, si de aceea nu se mai regasesc in prezent!!!
Pentru erorile judiciare pe care le vor fi făcut tribunalele sale ecleziale, ca și pentru eventuale transgresări ale mijloacelor de anchetă care erau licite la vremea aceea, Biserica și-a cerut scuze. Așa cum, cu multă răbdare, v-am spus, eu cel puțin nu am auzit ca Biserica să-și ceară scuze pentru condamnări la moarte. Ar fi absurd ca Biserica să-și ceară scuze pentru ceva ce nu a făcut, ori eu nu cred că Biserica face lucruri absurde.

www.catehism.com
http://regnabit.wordpress.com