Citat:
În prealabil postat de AndruscaCIM
Sfantul Constantin cel Mare, la fel ca si Sfantul Stefan cel Mare nu au fost ierarhi ai Bisericii....insa Papii da, si si-au depasit atributiile!
Biserica lui Hristos nu se ocupa cu condamnari la moarte!
|
Corect. Nu s-a ocupat și nu se ocupă nici acum cu asta. Tocmai de aceea, Sfântul Oficiu al Inchiziției nu a condamnat pe nimeni la moarte.
Dar verdicte în materie de credință, oare poate să dea Biserica lui Cristos ? Dacă dv credeți că nu, ce anume vă lipsește ca să vă faceți protestant ? Dacă da, este exact ceea ce a făcut și face și acum Sf Oficiu / CDF.
Citat:
Acum Biserica Catolica mai condamna la moarte...sau nu?
|
După cum vă spuneam, Biserica Catolică nu se ocupă cu condamnări la moarte, așa cum nu s-a ocupat nici în trecut. În ceea ce privește Statul Vatican, legea penală de acolo este (deocamdată) legea statului italian. Spun "deocamdată", fiindcă lucrurile s-ar putea schimba în viitorul apropiat în această privință, încât Statul Vatican se preconizează să aibă legi proprii.
Citat:
In caz ca Biserica Catolica nu se mai ocupa cu astfel de lucruri, inseamna ca a facut niste erori...pentru care si-a cerut scuze, si de aceea nu se mai regasesc in prezent!!!
|
Pentru erorile judiciare pe care le vor fi făcut tribunalele sale ecleziale, ca și pentru eventuale transgresări ale mijloacelor de anchetă care erau licite la vremea aceea, Biserica și-a cerut scuze. Așa cum, cu multă răbdare, v-am spus, eu cel puțin nu am auzit ca Biserica să-și ceară scuze pentru condamnări la moarte. Ar fi absurd ca Biserica să-și ceară scuze pentru ceva ce nu a făcut, ori eu nu cred că Biserica face lucruri absurde.