View Single Post
Vechi 29.05.2010, 11:47:50
iustin10 iustin10 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 02.01.2010
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Scotianul Vezi mesajul
Un prieten ortodox mi-a dat recent o carte>,,Calea Imparatiei" a Parintelui Arsenie Boca.Cartea m-a impresionat iar Parintele Boca>un om de exceptie.Nu stiu ce parere au altii despre el dar pe mine acest om m-a impresionat prin cele scrise.Oricum am un citat din el care poate fi un raspuns la intrebarea ta:

,,Chinurile cele de pe urmă, vor întrece toate prigoanele câte s-au întețit asupra creștinilor, de la început până în zilele acelea. Numai sila unei prigoane peste tot pământul împotriva creștinilor îi va hotărî să lase la o parte orice vrajbă confesională și să fie una, cum au fost la început. Nu vor scăpa de sub tăvălugul urgiilor istoriei, până nu vor veni la mintea aceea să asculte și să împlinească, măcar la sfârșit, rugămintea cea mai de pe urmă a Mântuitorului în lume.Poate că în vremile acelea abia vor mai fi creștini; dar oricâți vor rămâne, aceia trebuie să treacă, peste ceea ce ar trebui să treacă creștinătatea vremii noastre și să fie una"

De aceea consider ca nu ecumenismul este solutia.O globalizare religioasa artificiala,plina de compromisuri de fatada si fara nici o doza de sinceritate este sortita esecului.Este la fel de falsa ca si globalizarea economica.In schimb acele momente de final,cand oamenii vor realiza sincer anumite aspecte,atunci vor lasa orice retineri sau conflicte la o parte si vom fi iarasi toti impreuna.Oamenii in general,sub imperiul unor momente dramatice,reactioneza extrem de diferit fata de cum reactioneaza in mod obisnuit iar un moment precum cel descris de Parintele Boca s-ar putea sa fie catalizatorul impacarii tuturor crestinilor.

Cel de Sus sa fie alaturi de noi toti.

Bye
M-a marcat citatul postat de tine asa ca simt nevoia sa il comentez.
Cati si-or fi dat viata pentru ortodoxie ?Si cati pentru Hristos?
Ortodoxia este calea catre Hristos . Altfel zadarnica e credinta noastra,caci am fi doar o confesiune religioasa intre multe altele.
Mai presus decat Ortodoxia,este insusi Hristos ,si noi avem incredere ca nu va parasi calea care El ne-a dat-o la cincizecime,si apoi prin apostolii sai.Si pt asta avem datoria sa nu ii excludem pe ceilalti crestini (daca se numesc asa) ,sa nu ne dam nici dupa ei,ci sa ii atragem catre calea cea dreapta,prin exemplul nostru personal.
Poate ca eu acuma am spus baliverne,insistand pe primatul Ortodoxiei,si doar Domnul stie care e adevarata cale spre El si spre Dumnezeu.Dar un lucru il stim cu siguranta :cine nu iubeste pe aproapele care il vede, nu poate iubi pe Dumnezeu,pe care nu il vede.
Reply With Quote