Citat:
Īn prealabil postat de innocentul
andreicozia?-eretic.. sminteala..indreptatire de sine.. iubirea de parelnicie.. incredere in propia ratiune.. (semnul sanatatii duhovnicesti este sa stii ca esti inselat de diavol in fiecare secunda si sa lepezi parerea de sine,sfantul ignatie briancianinov)
annajanette? deasemenea.. --lene de a citi cartile sfintilor parinti- asculta glasul nestiintei.. intreaba plin de mandrie, cautand indreptatire.. cauta hibe, bube, in biserica prin intrebari cu subainteles.. (fara sa-si dea seama) ca dupa o viata traita dupa conceptiile protv.. "gandeste liber "etcetera.. e greu sa prinda duhul smerit al ascultarii..
eu? mai pacatos de cat toti oamenii dar cu iubire si ravna pentru adevarul dreptei credinte pe care voi probabil ca fara sa vreti il huliti si-l atacati, il denigrati constant si ii atrageti si pe altii dupa voi..nu e interzis sa gandesti, e interzis sa gandesti mandru, adica sa iei de rele dogmele si invataturile cladite si mostenite de noi de la sfinti care si-au dat sangele ca noi sa le avem astazi si sa faci reclama "increderii in sine".. spune mah "nu stiu nimic" ! si da-ti si o palma dupa cefa cand mai iti vin ganduri de astea sau tine-le pentru tine nu mai invenina sufletele mai slabe.. "caile nebunilor sunt drepte inaintea lor iar inteleptul asculta sfaturi".. stii care-i calea? Sf Antonie a intrebat intr-o noapte pe niste frati intre care se afla si un avva batran imbunatatit, cum se intelege un pasaj greu din scripturi care parea contradictie.. si fiecare si-a dat cu parerea iar Sfantul le-a zis ca au gresit..la urma l-a intrebat si pe acel avva.. cum e avvo? nu stiu! a raspuns acela.. cu adevarat avvo tu ai aflat calea..
|
eu tot nu inteleg de ce bati campii si ti se pare ca as suferi de mandrie, daca am pus si eu o intrebare nevinovata pana la urma,nu am dreptul sa stiu?!!! sunt sigura ca Dzeu nu se supara si nu ne mai judeca tu pe toti , ca ajungi exact ca in zicala Domnului nostru" sa arunce primul piatra care e fara de pacat", are cine sa ne judece, relax.