Subiect: femeia necurata
View Single Post
Vechi 28.05.2010, 12:34:57
Fani71 Fani71 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 15.04.2009
Locație: Bruxelles
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de sophia Vezi mesajul
1. Nu m-ati lamurit cu anafura (in cazul in care nu te-ai impartasit). O pot lua femeile "ne-curate" sau nu? Avand in vedere ca este data pentru tot restul lumii care nu s-a impartasit...?

2. Da, si eu am auzit ceea ce spunea o_tzaranca: femeia "ne-curata" este exclusa de la multe. De aceea cred eu ca este ideea in sine ca purtam pacatul stramosesc.
Si de aceea am intrebat cum este intr-o casa de preot cu sotie si fiice.
Fiindca acolo se face si anafura, preotul face pregatiri speciale pentru slujbe, sunt icoane, alte obiecte, sunt vesmantele lui...
Ori se muta in acele zile, ori nu se atinge de ele, ori devine si el "ne-curat".
Daca e sa fim logici si sa ne luam dupa legea iudaica, atunci un preot a carui sotie are ciclu si a atins-o nu mai are voia sa intre in biserica.. nu?

Daca te iei dupa regulile in vigoare acum in Romania, o femeie la ciclu poiate veni la biserica dar nu are voie sa ia anafura, sa se atinga de icoane, sa se miruiasca, sa ia binecuvantare, sa vina in fata. Eu asa invatasem la Bucuresti cel putin.
Dupa unii preoti mai aspri (si poate il alte regiuni ale tarii) nu are voie nici sa calce la biserica.