Din pacate,foarte multi adolescenti se gindesc la suicid,de parca el scapa pe ei de toate problemele..
Colega mea de liceu,a fost emo si cred ca multi stiu ca emo sunt cam pesimisti si pling non-stop iar suicidul dupa parerea mea este tema lor preferata.Deci,intr-o zi a luat si ea 30-35 de pastile,din fericire a scapat,parintii ei fiind medici.
Cind eu trecut 2 ani,intr-o zi a strigat profesoara la ea(cam tare,ea fiind foarte sensibila si emotionala),ea si-a luat geanta,a trintit de usa si a plecat.Dupa citeva lectii a dat sms:"nu mai vreau sa traiesc,de moartea mea s-o invinuiti pe profesoara".Slava Domnului,a scapat si de data aceasta.
Problema consta in ceea ca adolescentii se cred foarte cool si cred ca ei trebuie sa aiba parte de tot ce e mai bun,nu cumva sa le faca observatie vreun profesor,sau pe o fata a parasit un baiat,etc.
In mintea lor trebuie bagat un lucru serios-suicidul nu duce la tratarea problemelor,ci mai mult,duce la o complicare vesnica de care ei n-o sa poata sa scape NICIODATA.
p.s.: cind aveam 13 ani,tin minte cum plingeam din cauza unui baiat si in gind a aparut o idee f mica de suicid,dar nu am bagat-o in seama.Slava Tie Doamne!
|