Subiect: Viata fara bani
View Single Post
Vechi 26.05.2010, 16:17:04
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.01.2007
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de sophia Vezi mesajul
N-am inteles sensul. Sa renunti la bani cand ii ai. Ah, poti face ceva c aritativ cu ei, ajuta pe altii aflati in nevoie. Dar ca sa traiesti tu insuti, asa ca moft (inteleg ca este in aceste cazuri) fara bani?
Pai respectivii nu cred ca au ramas cu banii in banca. I-au dat si pe urma s-au descurcat.

[qupte]A trai cu lipsuri, fara bani, este greu, trist, este o grija cotidiana. In ziua de azi nu este posibil. Fara bani nu poti trai.

Citat:
Nu ai casa, ajungi in strada (daca nu ai cu ce plati chirie, intretinere, curent, etc.). Hai ca mancare sau o haina iti mai da unul sau altul.
Nu poti sa inveti, sa citesti, sa ai grija de sufletul si sanatatea ta (ca si in sistemul sanitar iti trebuie bani, in afara de putinul pe care il mai plateste casa).
Nu poti calatori, nu poti mentine calatori. Nu poti nimic. Esti nimic.
Ah, poti alege sa traiesti in modestie, trai decent.
Iti scapa ceva: incluzi multe necesitati care nu sunt necesitati vitale ale unui individ, ci sunt necesitatile omului modern, care, paradoxal, cautand sa-si imbogateasca viata a ajuns in postura de a fi tot mai sarac pentru ca nu-si poate permite tot ceea ce ii cere viata de om bogat (si sufleteste daca vrei) pe care si-ai configurat-o el conform unor standarde care nu sunt de natura spirituala.

Citat:
Pana si la biserica trebui dat bani.
Pentru lumanarea de impartasit. Dar poti face abstractie de ea.
Sau poate te miluieste cineva.

Citat:
Sunt nuante si nuante.
Da, putem gasi N chichite pentru a nu vedea ceva f. evident..

Citat:
Si pe urma: (sa fii nevoit) sa traiesti din mila (si munca) altuia? Este si umilitor...
Ar trebui eradicata saracia. Si nu este de ales, sau dorit. Doamne fereste!
Nu cred ca respectivii traiau din cersit.
Poti sa muncesti, "la negru" cum se zice, pentru o bucata de paine de azi pe maine..
E interesant.
Reply With Quote