View Single Post
Vechi 25.05.2010, 23:19:31
antoniap
Guest

Implicit

Citat:
Īn prealabil postat de innocentul Vezi mesajul
e cineva aici care a trait efectele acestei stari pe pielea lui?.. adica io stiu care sa fi experiat macar putin in practica sensul acestor cuvinte prin biciuirea mintii cu vederea iadului ca destin apropiat si arderea inimii cu simtirea pacatoseniei..? se produce ceva miraculos (eu de ceva vreme "patesc" ceva cand ma rog astfel.. ), Sfantul Siluan spune atat si anume ca mintea se curateste si impreuna cu ea si inima in care mintea coborata striga rugaciunea..e cineva aici care a trait in practica asta? ca nu e o figura de stil ci e o solutie divina, o cale simpla si sigura de curatire de patimi..nu pot spune prea multe din ce mi se intampla mie dar de multe ori simt cum lovesc in ceva" care pare ca se crapa in mine si apoi ca si cand ar parai inima ,urmat de o eliberare de multe ori insotita de un fum inecacios care uneori poate fi si observat dar in majoritatea cazurilor se simte pret numai de o respiratie..si o tine asa cu orele daca te rogi mai mult si fumul dispare si inima se insenineaza si se incalzeste... dar numai si numai daca rugaciunea e spusa tinand exact dupa indrumarea Sfantului Siluan cuvant cu cuvant mintea in iad.. de fapt ea coboara astfel se adanceste si se uneste cu inima,uneori mintea inima si cuvantul devin aceiasi treaba..
Stiu despre ce vorbesti, frate. Stiu datorita parintelui Gabriel Nicu (www.parintelenicugabriel.ro). In ultimul timp mi-am dat seama ca tot vorbind despre parintele, am uitat sa mai aplic cum se cuvine ceea ce m-a invatat. Parintele isi proteja tainele pentru a se putea bucura in continuare de mila lui Dumnezeu.

E vorba despre razboiul nevazut care trebuie purtat in mare smerenie. Bucuria divina e fara seaman, iar pizma diavolilor de asemenea.
Reply With Quote