Eu nu l-am judecat ca are un blog,chiar il deschideam si mai citeam din blogul sau;dar am fost surprins sa vad reactia lui,judecata necrutatoare care a facut-o asupra lui Klaus Kenneth.Si acum sa va spun un lucru surprinzator: La acea judecata au participat saccsiv,razbointrucuvant si si-au aratat partial increderea parintele Savatie Bastovoi si Claudiu Tarziu.
Iata ce putere de influenta a avut acel articol.Nu mai vorbesc de majoritatea userilor,care aveau comentarii ce sustineau cele spuse de parintele Mihail si ceilalti.
S-a creat un adevarat scandal virtual,si cu aceasta ocazie am inteles si eu multe lucruri;unul dintre ele fiind ca internetul e inselator.Chiar daca este util de multe ori cand cauti ceva,insa poate fi si smintitor si manipulator.
In ceea ce priveste messengerul pentru calugari,chiar nu mai este de discutat,cand una din pravilele calugarului,este ca dupa slujba si munca sa se retraga in chilie si sa nu stea de vorba cu ceilalti calugari,am fi fara judecata sa consideram ca ar avea liber la discutii pe internet.
Desigur,unii calugari,care au ajuns la o anumita varsta,dupa ce s-au luptat si au invins patimile din ei,pot primi credinciosi pentru sfatuire ,dar oricum nu pe mess...:)
|