Subiect: Papalitatea
View Single Post
Vechi 24.05.2010, 19:14:51
AndruscaCIM's Avatar
AndruscaCIM AndruscaCIM is offline
Senior Member

Data înregistrării: 16.08.2009
Locație: Germania
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de TIBS Vezi mesajul
Eu ma gandeam ca ar fi bine sa nu ne mai certam sau sa-i jignim pe catolici, pentru ca cu ei se poate discuta omeneste caci si ei au fost de-ai nostri sau noi am fost de-ai lor (din punctul lor de vedere),ci prima data sa vedem cum facem sa nu mai discutam cu sectarii ca astia sunt rataciti rau de tot. Macar catolicii respecta Sfanta Cruce, o venereaza pe Maica Domnului (chiar daca o supravenereaza) si in timp au mai renuntat la cate o invatatura gresita in favoarea ortodoxiei si poate in timp isi revin cu totul la dreapta credinta dar de la sectari mi se pare mult mai greu de asteptat lucrul acesta chiar daca mai sunt cate unul care-si revine din ratacire.
Din pacate in vremurile noastre sunt si multi dintre ortodocsi si cred ca mai ales catolici care trec la sectari pentru diferite foloase materiale. De exemplu intr-un sat din judetul meu cei care trec la sectari arunca icoanele la gunoi. Vedeti cate rabda Dumnezeu!
Uite cateva afirmatii facute de un catolic:

Citat:
În prealabil postat de Mihnea Dragomir Vezi mesajul
Într-adevăr, dogma infailibilității papale nu presupune că papii nu ar fi păcătoși, ori că nu ar putea suferi de păcatul ereziei, așa cum și primul papă, Sf Ap Petru a fost păcătos (el însuși spune: "Sunt om păcătos") și chiar eretic, învățând (o vreme) că oamenii trebuie să se taie împrejur mai înainte de a se boteza.

Pe de altă parte, să observăm că în mileniul Bisericii Nedespărțite, cazurile de papi eretici au fost excepțional de rare în comparație cu cazurile de patriarhi ai Constantinopolului eretici. Un lucru despre care se vorbește puțin în lumea ortodoxă este că MAJORITATEA patriarhilor Constantinopulului au fost heterodocși. Prin comparație cu ei, episcopii Romei și chiar Honoriu, au fost monumente de ortodoxie.

Dar noi ar trebui să fim absurzi ca să le cerem ortodocșilor ascultare față de episcopul Romei, cât timp vedem limpede că ei nu ascultă nici de episcopii lor, nici de sinoadele lor, nici de patriarhii lor, între care cel al Constantinopolului este cel mai batjocorit. Vedem unde duce neascultarea: la disoluția oricărei autorități în Biserică. Oricare călugăr Varzufie de la câte o mănăstire aghiorită autodeclarată dizidentă deoarece așa vrea mușchii ei își permite să nu-l pomenească pe ierarhul rânduit de canoanele pe care ortodocșii le mai numesc și "sfinte". Priviți unde s-a ajuns în Bulgaria sau Ucraina, unde coexistă două sau trei Biserici Ortodoxe, fiecare cu episcopii ei, cu găștile ei, cu interesele ei de care Bunul Păstor nu cred că e mândru. Asemenea "schisme ale schismei" ne întristează, căci o corabie în care oricine din echipaj se crede mai bun navigator decât căpitanul devine neguvernabilă.
Ti se par ok?