Citat:
În prealabil postat de topcat
O completare: materialismul in stiinta nu este neaparat o ipoteza, e mai degraba o concluzie. Copernic, Galilei, Newton sau Darwin nu au plecat de la materialism pentru a ajunge la legile naturale descoperite.
|
Nicolaus Copernic (germ. Nikolaus Kopernikus, pol. Mikołaj Kopernik) (n. 19 februarie 1473, în orașul liber hanseatic Torun, aflat azi în Polonia - d. 24 mai 1543, Frauenburg, astăzi Frombork, Polonia), astronom și cosmolog, matematician și economist, preot și prelat catolic, a dezvoltat teoria heliocentrică a sistemului solar. Inscripția pe mormântul lui aleasă de el însuși:
"Nu harul lui Pavel îl râvnesc eu
Nici iertarea lui Petru o caut.
Ci așa cum ai vorbit tâlharului de pe Cruce,
Așa ajută-mi, Doamne!"
Galileo Galilei (n. 15 februarie 1564[4] – d. 8 ianuarie 1642)[1][5] a fost un fizician, matematician, astronom și filosof italian care a jucat un rol important în Revoluția Științifică. Printre realizările sale se numără îmbunătățirea telescoapelor și observațiile astronomice realizate astfel, precum și suportul pentru copernicanism. Galileo a fost numit „părintele astronomiei observaționale moderne”,[6] „părintele fizicii moderne”,[7] „părintele științei”,[7] și „părintele științei moderne”.[8] Stephen Hawking a spus că „Galileo, poate mai mult decât orice altă persoană, a fost responsabil pentru nașterea științei moderne.”[9] El a zis: "Sfanta-Scriptură
nu este o carte pentru aflarea legilor naturii, ci pentru aflarea adevărului
moral!".
Isaac Newton (n. 4 ianuarie 1643, Woolsthrope, Grantham, d. 31 martie 1727, Kensington, Londra) a fost un renumit om de știință englez, matematician, fizician și astronom, președinte al Royal Society. Isaac Newton este savantul aflat la originea teoriilor științifice care vor revoluționa știința, în domeniul opticii, matematicii și în special al mecanicii. În 1687 a publicat lucrarea Philosophiae Naturalis Principia Mathematica, în care a descris Legea atracției universale și, prin studierea legilor mișcării corpurilor, a creat bazele mecanicii clasice. A contribuit, împreună cu Gottfried Wilhelm von Leibniz, la inventarea și dezvoltarea calculului diferențial și a celui integral. Newton a fost primul care a demonstrat că legile naturii guvernează atât mișcarea globului terestru, cât și a altor corpuri cerești, intuind că orbitele pot fi nu numai eliptice, dar și hiperbolice sau parabolice. Tot el a arătat că lumina albă este o lumină compusă din radiații monocromatice de diferite culori.
Newton a fost un fizician, înainte de toate. Laboratorul său uriaș a fost domeniul astronomiei, iar instrumentele sale geniale au fost metodele matematice, unele dintre ele inventate de el însuși. Newton nu s-a lăsat antrenat de latura pur astronomică și matematică a activității sale, ci a rămas de preferință fizician. În aceasta constă neobișnuita tenacitate și economia gândirii sale. Până la Newton și după el, până în timpurile noastre, omenirea n-a cunoscut o manifestare a geniului științific, de o forță și o durată mai mare. El a zis: "Acest minunat aranjament al soarelui, planetelor și cometelor, nu poate fi decât opera unei Ființe atotputernice și inteligente..-. Această ființă infinită guvernează totul, nu ca suflet al lumii, ci ca Stăpân al tuturor lucrurilor; din cauza acestei împărății Dumnezeu se numește Pantocrator, adică Domnul, totului. Noi avem pe Moise, pe profeți și pe apostoli, chiar și pe lisus Hristos. Dacă nu ne întovărășim cu ei suntem tot așa de nevrednici de iertare precum au fostei Iudeii".
În "Principiile mele matematice" scrie: "Un Dumnezeu fără suveranitate, fără providență și fără scop în operele sale nu af fi decât destinul sau natura. Ori dintr-o necesitate metafizică oarbă, care este pretutindeni și totdeauna aceeași, nu s-ar putea naște nici o variațiune. Toată această diversitate, de lucruri, creată după locuri, după timpuri, care constituie ordinea și viața universului, n-a putut să fie produsă decât prin cugetare și voința unei ființe, care în mod necesar este Existența însăși prin sine însăși".
Întrebat dacă vor învia trupurile, Newton a răspuns: "Dați-mi un magnet și o grămadă de pământ amestecata cu pilitură de fier. Dacă apropii magnetul de grămada de pământ, magnetul scoate afara numai fierul. Tot așa va fi la înviere, Dumnezeirea va scoate afară din pământ trupul omului. Magnetul este Dumnezeirea, iar fierul este trupul nostru".
Și iubitul tău Darwin:
Charles Darwin (n. 12 februarie 1809, Shrewsbury, Shropshire - d. 19 aprilie 1882, Down, lângă Beckenham, Kent) este cel mai celebru naturalist britanic, geolog, biolog și autor de cărți, fondatorul teoriei referitoare la evoluția speciilor de plante și animale (teoria evoluționistă). El, la sfârșitul vieții sale, a zis: "Viața acestei celule este proba despre existența lui Dumnezeu, a lui Dumnezeu Cel prea înțelept care a creat lumea și viața". A mai zis și "în cele mai extreme clipe de îndoială, niciodată nu am fost ateu, în sensul că aș fi tăgăduit existența lui Dumnezeu". Când e vorba că lumea ar fi "rezultatul întâmplării" (o părere) el respinge cu hotărâre aceasta adăugând: "Că la întrebarea dacă există sau nu un Creator și un Conducător al universului, cele mai mari spirite care au existat și au trăit vreodată, au răspuns afirmativ".
Oare Darwin și ceilalți te-au trădat pe tine și pe toti ateii sau tu l-ai trădat pe Făcătorul tău?
Hristos S-a înălțat!
Așadar, cu El să te înalți și tu din mocirla credinței fără de Dumnezeu, care nicidecum nu este știință ci doar o prostie banală și plicticoasă.
Să te înalți Sus tot mai sus. Până la Rai.
Cu durere și dragoste ți-o doresc și ție din toată inima mea,
Alexandru