View Single Post
Vechi 19.05.2010, 16:46:35
gibilan
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de vasalie Vezi mesajul
Despre ce vorbesti? Da un singur exemplu de astfel de povesti spuse de noi.

Stim acest lucru. Si, il recunosc, cu durere si unii ortodocsi sinceri:

Nenumărate sunt chipurile în care obiceiurile păgânești au furat straie bisericești pentru a fi luate drept altceva decât ceea ce sunt într-adevăr...” Valentin Zaharia, episcopul Oradiei, în Buruieni crescute la umbra Bisericii, 1955, pag. 39.

Profund ai gandit. Intr-adevar, natiunea noastra este biruitoare precum porcul de craciun (sau de "ignat" - alta sarbatoare pagana).
prima poveste este cu ouale de pasti eu zic una tu zici alta eu spun ca nu e pagina ca de nu era biserica noastra asa cum o batjocoresc multi era mai mult paginisn deoare-ce secta ta a aparut de 200 de ani.ceia ce o fi comentat preasfintitul zaharia eu nu comentez nu cunosc.dar in ceia ce priveste porcul de craciun faci aberatii din doua motive:tu nu maninci doar vegetale si bine faci este optiunea ta iar ca ne spui ca e sarbatoare pagina ti-am dat o nota proasta.cauta in calendarul ortodox data de 20 decembrie sa vezi ce fel de data e.dar pina atuncia iti spun eu:noi serbam Sfintul Sfintit Mucenic IGNATIE TEOFORUL.de vrei sa cumosti viata sf.respectiv roaga pe un ortodox sa iti dea sa citestiPROLOAGELE sau vietile sfintilor.pina la acea data porcul trebuie sa fie taiat deoarece in viata crestinului urmeaza o perioada de asceza mai aspra decit in tot postul crestinul nu vrea sa mai aiba nici contactul miinilor sale cu ceia ce sar-numi de dulce decit post aspru pentru o pregatire mai speciala a intimpinari Nasteri Domnului sa nu spui ca cea din urma e tot pagina ca singur te-ai sters din cartea vietii.nu e o noutate biserica a fost este si va fi lovita deagini, secte, comunism,chear greco-catolicii si poate de catolici, navalitori dar este biruitoare asa cum ti am mai spus fiind-ca se mentine ca un biruitor nu te intrebi de ce?temelia e stincaHRISTOS DOMNUL A LUI SA FIE PUTEREA SI SLAVA IN VECI AMIN.