Citat:
În prealabil postat de ory
Mai bine mandru si din mandrie facand dragoste cu cei din jur, decat , oricum mandru si , din mandrie facand dragoste doar cu tine insuti si alocandu-ti toate drepturile de-a fi narcisist.
Nu stiu care mandrie este nociva, care nu este nociva si care este nativa, pentru ca, se spune ca ; " daca veti fi ca si copii, veti putea intra in imparatia cerurilor ! ". Deci, se refera la naturalete si inocenta.
Aveti idee cat de mandri sunt copii, daca nu le permiti sa se mandreasca cu propriile fapte, nu vor evolua, daca nu-i lauzi si-i faci sa se umfle in pene cand savarsesc o fapta bune, nu vor mai face altadata si nu vor asimila intelesul benefic al acelei fapte.
Stiu ca se vorbeste de mandria cu care ingerii au cazut din cele luminate, in cele mai dedesupt ale pamantului, insa, de multe ori aceasta mandrie este interpretata in fel si chip, astfel atribuindu-se forma negativa oricarei stari pe care o manifesta, din punct de vedere crestinesc. Ceea ce nu mi se pare corect.
Exista o mandrie nativa si absolut fireasca ce ne sustine insasi increderea in sine, astfel reusim sa dam mai mult inaintea celor din jur. Ma enerveaza ideea de-a ma umili sistematic, din precautia ca nu cumva sa cad in acea mandrie presupusa nefasta ,de catre religie. Prin umilinta nu fac decat sa decad, nu doar eu, ca si personalitate, ci si propria forta de-a oferi ceva bun in jurul meu.
Este adevarat ca Dumnezeu ne daruieste puterea, dar noi suntem , totusi, cei care facem acel mic pas spre aceasta forta, deci, exista si acest " noi insine " si trebuie sa-l respectam si sa-l exploram ca atare pentru a fi de folos.
Daca Dumnezeu face absolut totul prin noi, atunci noi de ce trebuie sa ne mai ostenim sa gasim calea si sensul spre mantuire ? ! Pentru ca detinem acea individualitate pe care Dumnezeu o pune in noi, dar noi o dezvoltam si o mentinem prin decizii si simtiri, pana ce ne vom intoarce in tarana din care am fost creati.
|
Măi Ory , nu te necăji sau frământa mai mult decât trebuie, căci până la urmă dragostea toate le rezolva, dar numai să fie !"Dragostea îndelung rabdă. Dragostea este binevoitoare, dragostea nu pizmuiește , nu se laudă , nu se trufește. Dragostea nu se poartă cu necuviință, nu caută ale sale, nu se aprinde de mânie , nu gândește răul. Nu se bucură de nedreptate, ci se bucură de adevăr. Toate le suferă, toate le crede, toate le nădăjduiește , toate le rabdă. Dragostea nu cade niciodată. . . acum rămân acestea trei : credința, nădejdea și dragostea. Dar mai mare decât acestea este DRAGOSTEA" ( Corinteni 13 , 4-8 ) . Așa că , cu cât mai multă dragoste avem , cu atât mai puțină mândrie se sălășuiește în noi. Nu crezi ?