Vai ce interesant si ce senzational!!!!!!,"o maicuta si un calugar s-au iubit!...."....Si ce-i cu asta!,este cumva pacat impotriva firii?,este cumva anormala atractia carnala dintre oameni?Este ceva nefiresc?.Nu!Dar cel mai bine ar fi fost ca acei tineri,pentru ca inainte de toate sunt doar niste tineri,sa renunte la viata monahala si sa-si continue viata impreuna asumandusi responsabilitatile ce li se cuvin si continuand,impacati cu natura lor,sa slujeasca Domnului si in mediul social mirenesc si totul este FIRESC,oameni buni asa ceva este firesc ce tot ne miram si defaimam ca niste primitivi atitudini atat de omenesti????
De ce mirenii au impresia permanenta ca ei au voie sa faca orice si ca lor li se cuvine toleranta si iertarea mai cu precadere decat clericilor si oamenilor din aceasta tagma?Cred ca pacatul este pacat si-atat,nimeni nu este absolvit de semnificatia lui,iar aceasta discriminare cu care ne-am obisnuit sa ne acoperim propriile neputinte nu face decat sa ne insele.
Pacat ca educatia este precara din punctul de vedere al vietii monahale,aproape totul se invata in zbor si cu sensuri mult prea limitate,pacat ca celor care nu se mai pot regasi in acel mediu nu li se confera intelegerea si tratamentul psihologic adecvat naturii noastre umane si nu in ultimul rand civilizate.Oamenii credinciosi prefera habotnicismul si perspectivele limitate,fapt care duce de cele mai multe ori la dezechilibrari si deznadejdi iremediabile.Este atat de greu sa ne judecam ca si OAMENI??/,fiindca in definitiv natura nostra este facuta sa fie imperfecta si-asa va ramane,ca sa nu mai spun ca cel mai firesc si cel mai minunat lucru pe pamant este perpetuarea...de ce am marginalizat-o si-am incatusat-o cu legi si iar legi atat de natange cum ar fi legamantul castitatii ajuns in stadiul de obligatie in multe cazuri,de fortare psihica asupra indivizilor care sunt practic indoctrinati cu tot felul de principii in care nu se regasesc.
Este un subiect foarte complex dezvoltarea notiunii de calugarie,notiune care ar trebui sa fie mai flexibila,care ar trebui sa se bazeze pe mult mai multe criterii de acceptiune a acestei alegeri,criterii mai realiste.Din pacate adevarurile ascunse ale acestui mediu raman mereu subiecte tabu,nimeni nu le dezvolta si nimeni nu i-a atitudine asupra corectarii defectelor din acest concept,si astfel vor exista mereu contradictii.
Sa fie sanatos acel prunc,care fericit de el ca s-a nascut intr-o lume mai moderna si civilizata altfel l-ar fi mancat "credinciosii si reprezentantii acestora"de viu...daca am mai fi trait in vremurile animalice ale inchizitiei.Iar parintii acestora sper ca Dumnezeu le va arata calea catre o viata reala si fireasca cum este familia,catre o viata mult mai binecuvantata de Dumnezeu in conditiile in care indivizii simt ca-si pot trai fericit si necartind destinul,cu bunele si relele acestuia.
|